İYİ Parti'de Akşener fotoğrafı krizi: Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz partiden ihraç ediliyor

İYİ Parti'de Akşener fotoğrafı krizi: Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz partiden ihraç ediliyor

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından tedbirli olarak ve kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Eski Genel Başkan Meral Akşener'in fotoğraflarının parti binalarından indirilmesi önerisi krize neden oldu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'un parti tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye dayanarak Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından tedbirli olarak ve kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Bu gelişme, parti içinde yeni bir krize yol açtı.

PAYLAŞIMINDA AKŞENER'İ DE ETİKETLEDİ

İYİ Partili Olgun, X hesabından yaptığı paylaşımda, Rıdvan Uz'un, parti tüzüğüne uygun olarak tedbirli şekilde ve kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu. Bu paylaşımında eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de etiketleyen Olgun, partideki gerilimin boyutunu gözler önüne serdi.

İYİ Parti’nin kapalı grup toplantısında Rıdvan Uz'un, "Cumhurbaşkanını ziyaretinden ötürü Akşener’in fotoğraflarını parti binalarından indirelim" önerisi, parti içinde büyük yankı uyandırmıştı. Bunun üzerine Akşener, bugün partiye gönderdiği yazıyla, "Fotoğraflarımı indirin" talimatı vererek tartışmalara nokta koymaya çalıştı.

AKŞENER'DEN 'FOTOĞRAFLARIMI İNDİRİN' TALİMATI

Meral Akşener, yazısında şu ifadelere yer verdi: "12 Haziran 2024 tarihinde yapıla kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz 'beyefendi'nin; 'Kurucu Genel Başkan' olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN