Yaşanan deprem felaketinin ardından bölgenin çöken ekonomisini yeniden ayağa kaldırma çalışmaları devam ederken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından makine ve teçhizat temini için 300 bin TL hibe desteği sağlanacak. İşte detaylar...
Sosyal Girişim, Güçlendirme ve Uyum Projesi ile deprem bölgesindeki konteyner kentlerin üretime dahil edilmesi hedefleniyor. Şirketlerin hazırlıklarını yapması için deprem bölgesindeki 11 ilde geliştirme ofisleri ve atölye kurma işlemleri tamamlandı.
Depremzedeler burada zanaat öğrenme şansını elde edecek. Hem zanaat öğrenip, hem de bir gelirlere sahip olma fırsatına sahip olacak.
300 BİN TL HİBE DESTEĞİ HANGİ İLLERDE VERİLECEK?
11 ilde konteyner ve çadırlarda yaşamını sürdürmeye devam eden kadınlar için genç girişimcilere destek sunulması hedeflenerek 'Girişim Merkezleri' açılıyor. Girişim Merkezleri ile yeni iş ortamı olanağı sağlanması planlamaktadır.
Doğu Akdeniz Kalkınma, Çukurova Kalkınma, Dicle Kalkınma, İpekyolu Kalkınma ve Karacadağ Kalkınma Ajanslarına bağlı deprem bölgesinde olan iller, Güçlendirme ve Uyum Projesi'ne dahil edildi.
Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Kilis de dahil olmak üzere 57 merkez açılacak ve burada iş fikri olan gençler ve kadınlar fikirlerini hayata geçirme fırsatı bulacak
ALIM GARANTİSİ SUNULACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Üretime katılabilmeleri için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği desteğiyle sürdürülen SEECO (Sosyal Girişim, Güçlendirme ve Uyum) Projesi yer almaktadır. Söz konusu proje kapsamında deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın üretiminin alım garantisini sunan projeyi hayata geçirilecek.
Bu şekilde de depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlarımız hem çalışarak bütçelerini iyileştirebilecek hem de hayallerindeki projeyi hayata geçirebilecek. Vatandaşlarımıza hem üretime desteği sunulacak hem de satışını garanti verilecek."