İş cinayeti: İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

İş cinayeti: İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Çorum'da inşaatın ikinci katından düşen işçi hayatını kaybetti.

Olay Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde eski devlet hastanesinin önünde yaptırılan poliklinik inşaatında meydana geldi. İnşaatta çalışan Soner Arslan (38) inşaatın ikinci katından beton zemine düştü.

HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edilen Arslan, kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Arslan'ın cenazesi otopsi işlemleri için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna gönderildi. Olayla ilgili soruşturması sürüyor.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre Temmuz ayında 144 işçi görevi başında öldü

Öte yandan, İş güvenliği kanununa göre, işyerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık, güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların sorumluluk, hak ve yükümlülükleri var.

Bununla ilgili 6331 sayılı “İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” yürürlükte. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde işverenin yükümlülükleri bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN