İnstagram mesajları artık gizli kalmayacak! Meta ayarları değiştirdi: 2025'den itibaren uygulama başlıyor

İnstagram mesajları artık gizli kalmayacak! Meta ayarları değiştirdi: 2025'den itibaren uygulama başlıyor

Milyarlarca kullanıcıya sahip olan Instagram, yeni özelliği ile teknoloji gündemine geldi. Hem paylaşım hem de mesajlaşma uygulaması olan Instagram’da mesajlar artık gizli kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Instagram, 18 yaş altındaki kullanıcıları koruma amacıyla gizlilik ayarlarını önemli ölçüde değiştirdi. Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, çocukların platformda yaşadıkları etkileşimler daha fazla kontrol altına alınacak. Ebeveynler, çocuklarının kimlerle mesajlaştığını görebilirken, bu uygulamanın 2025’in başında küresel olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.

yeni-proje.jpg

YENİ GİZLİLİK AYARLARI GELİYOR

Meta, 18 yaş altındaki Instagram kullanıcıları için varsayılan gizlilik ayarlarını değiştirerek güvenliği artırmayı hedefliyor. Şirket, bu değişikliklerin otomatik olarak uygulanacağını açıkladı. Böylece, genç kullanıcılar için daha kısıtlayıcı bir çevrimiçi ortam oluşturulacak.

YAPAY ZEKA İLE YAŞ TESPİTİ

Yeni düzenlemelerle birlikte, yaşını 18’in altına düşürmek isteyen kullanıcılar, doğum günlerini değiştirerek kısıtlamalardan kaçmaya çalıştıklarında, Meta'nın yapay zeka teknolojisi devreye girecek. Bu teknoloji, kullanıcıların yaşını proaktif bir şekilde tespit ederek, onları daha kısıtlayıcı hesaplar listesine almayı hedefliyor.

yeni-proje-1.jpg

MESAJ ALIMI VE KULLANIM SÜRESİ KISITLANIYOR

18 yaşın altındaki kullanıcılar, yalnızca takip ettikleri ya da bağlı oldukları kişilerden mesaj alabilecek. Ayrıca, sadece takip ettikleri kullanıcılar tarafından etiketlenebilecek veya onlardan bahsedilebilecekler. Bunun yanı sıra, genç kullanıcılar her gün Instagram’da 1 saat geçirdikten sonra uygulamadan ayrılmaları için bir bildirim alacak.

EBEVEYNLERİN DENETİMİ ARTIRILIYOR

Ebeveynler, çocuklarının kimlerle mesajlaştığını görebilecek, ancak mesajların içeriklerine erişim sağlama yetkileri olmayacak. Bu, ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi etkileşimlerini takip etme imkanı sunarak, güvenli bir dijital ortam oluşturmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-2.jpg

KÜRESEL UYGULAMA TAKVİMİ

Meta, yeni kısıtlamaların önümüzdeki 60 gün içinde ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya'daki 18 yaş altı kullanıcılar için geçerli olacağını duyurdu. Avrupa Birliği’nin geri kalanına ise bu ay içinde dağıtım yapılması planlanıyor. Tüm bu kısıtlamaların 2025’in başlarından itibaren global ölçekte uygulanması bekleniyor.

Instagram'ın bu adımları, çocukların güvenliğini artırma amacı taşıyor ve ebeveynlere çevrimiçi etkileşimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Meta'nın bu yeni politikaları, sosyal medya kullanıcıları arasında dikkatle izleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN