İmamoğlu’ndan Yiğit Bulut’a tazminat davası

İmamoğlu’ndan Yiğit Bulut’a tazminat davası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un kendisini "milli güvenlik sorunu" olarak nitelendirmesi üzerine dava açtı. İmamoğlu, Bulut'tan 50 bin TL tazminat talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine "milli güvenlik sorunu" diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’a "kişilik haklarına saldırı" kapsamında 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.

İmamoğlu, Bulut’tan 50 bin lira tazminat talep etti. Diken’e konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayı ‘kişilik haklarına saldırının tespiti amacıyla açtıklarını’ söyledi. İlk duruşma 26 Kasım 2024'te görülecek.

Sosyal medya platformu X’ten davaya ilişkin paylaşım yapan Bulut ise şunları kaydetti:

"Bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin bakanına, yüksek yargı organı üyelerine ‘Ahmak’ deyip ‘Bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık’ diyen Ekrem Bey kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor."

ekran-goruntusu-2024-04-13-163741.png

Bulut, 13 Nisan 2024’te sosyal medya hesabından İmamoğlu’nu şöyle hedef almıştı:

"Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN