İmamoğlu'ndan 'siyasi yasak' iddialarına sert tepki: İstinaf bana ceza verirse, iktidar Yargıtay kararının gününü göremez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında devam eden davalarla ilgili olarak yargı sürecini sert bir dille eleştirdi. İmamoğlu, İstinaf Mahkemesi'ne ceza vermesi durumunda iktidarın Yargıtay kararını göremeyeceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan dava için çarpıcı ifadeler kullanandı. İmamoğlu, yargının mevcut durumuna dair sert eleştirilerde bulunarak, davanın siyasi bir hamle olduğunu ve adaletin hızla sağlanması gerektiğini belirtti.

İmamoğlu, hakkında açılan davalar ve devam eden yargı süreciyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, mevcut yargı sürecinin adil olmadığını ve siyasi manipülasyon içerdiğini iddia ederek, hukuk sistemini eleştirdi.

"YARGIYI BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN"

İBB Başkanı İmamoğlu, “Yargıyı bu hale düşürenler utansın. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şu dönemde dava açıyorlar. Neyin peşindesiniz? Ekrem İmamoğlu'na bir 'ahmak' davası diye gülünç, komik bir iş üzerinden siyasi yasaklı hale getirme meselesi. Derdiniz ne? Kimden korkuyorsunuz, neyden korkuyorsunuz, neyi engellemeye çalışıyorsunuz? Ya da masum bir sürü insanın hapis yatması...” dedi.

Yargı sürecindeki belirsizlikler ve gecikmelerden yakındı ve İstinaf Mahkemesi'ne çağrıda bulundu. “Duyuyoruz ki herkes gergin. Ben de diyorum ki Allah aşkına ceza mı? Hemen verin. Buradan söylüyorum Uğur Bey. Bu millet öyle bir ceza keser ki... Hemen İstinaf karar versin, hemen. Ceza mı keser? Verin. Adalet bekliyoruz. Bu saçma sapan davayla Cumhuriyet'i, demokrasiyi niye zedeliyorsunuz?” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, yargı kararlarının ülkenin uluslararası itibarını olumsuz etkileyeceğini belirtti. “Bir ceza vererek bu ülkenin yurt dışına olan itibarsız yüzünü daha da itibarsız hale getireceksiniz. Ekonomi berbat, ekonomiyle ilgili yarattığınız güvensizliği daha da derinleştireceksiniz. Kim kazanacak?” ifadelerini kullandı.

"CEZA MI VERECEK, HEMEN VERSİN"

Yargı sürecinin yavaş ilerlemesinden dolayı rahatsız olduğunu belirterek, “Bu mahkeme de ceza verip de milletin cebine para girecekse, ekonomi düzelecekse cezaya razı olalım. Böyle bir şey olabilir mi? Müthiş bir yargısal taciz yaşatıyorlar. Söylüyorum: İstinaf hemen karar versin. Ceza mı verecek, hemen versin. Zan altında bırakmayın yargıyı. Bir an önce kararınızı verin.” dedi.

Son olarak, İmamoğlu, yargı kararının ülkenin siyasi geleceğini etkileyeceğini vurguladı. “Her türlü duyum geliyor. Ben her şeye rağmen yargıya güvenmek istiyorum. Bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. Taciz değil de ne Allah aşkına? İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucu göremeden gider.”

"HODRİ MEYDAN"

İmamoğlu, “Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi... Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir.” şeklinde konuşarak, sürecin şeffaf ve adil bir şekilde sonuçlanmasını talep etti.

CHP'NİN SİVAS KURULTAYI VE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Sivas'ta başlayacak olan kurultay süreciyle ilgili İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sivas eşittir cumhuriyet derim. Cumhuriyet şehri Sivas çok kullanılıyor zaten. Hep düşünürüm hangi ulusun kurtuluş mücadelesi var? Kurtuluş mücadelesi öncesi o sürece liderlik edecek kişi ve yakın arkadaşları bir ortak akıl sürecini, bir toplumsal müzakere zaman dilimini, o masaların kurulmasını, bu denli itinalı bir biçimde yapabilmiş.”

“İşgal altında bir ülkede bunu yapıyorsunuz. Kafaların en karışık olduğu dönemde, yuvaların yok olduğu bir dönemde...”

“Bugün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in ve bütün CHP'li dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın böylesi önemli bir dönemde Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, tüzük kurultayının yapılması noktasında Sivas'ı tercih etmelerini elbette çok kıymetli buluyorum.”

“Umuyorum birlik beraberlik ruhunu, siyasetin bir araç olduğunu, siyasi partilerin bir hizmet alanı, hizmet yeri, hizmet için bir araç olduğunu unutmadan, kutsallığın bu milletin birliğinin, beraberliğinin simgesi olan bayrağının, devletinin, vatanının, birlik ve beraberlik olduğunu hissederek bir süreci başlatırız.”

“Umuyorum hafta sonu tüzük sürecinde en nitelikli bir şekilde o değişim ruhunu taşıyan ve bu işin ne 5 Kasım'da yapılan kurultayın değişim günü olduğu, ne bugün olduğunu, aslında değişimin sürdüğünü, başlangıcının kasımda yapılan kurultay olduğunu ama bu işin sürdüğünü hissederek inşallah -Ankara'da olacağım cuma sabahı- birlikte tüzük kurultayını gerçekleştireceğiz.”

“Aslında devrimin önemli bir adımı gibi görmek lazım. Ben bir benzetme daha yapayım; Cumhuriyet kurulunca devrim tamamlandı mı? Aslında başladı. Ya da Eylül'de Sivas'ta devrim mi oldu? Hayır başladı. Tabi ki devrimin aşamaları devam etti.”

“Atatürk inkılapları diye tarif ettiğimi o devrimin her aşaması önemli bir katkıdır Türkiye Cumhuriyeti devletinin var oluşuna. Bütün müdahalelere, bütün karşı duruşlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta durmasının temel sebebi atılan her adımın özenle atılmış olması.”

“Bu bakımdan her aşamayı önemsiyorum ama tek başına devrim ağır bir yük olur. Bu bir tüzük kurultayıdır. Kesinlikle devrimci ruhlu olacaktır, kesinlikle iyileştirici olacak, kesinlikle birleştirici olacak, kesinlikle kapsayıcı olacak çünkü biz zemini büyütmek zorundayız. Biz CHP'nin zeminini büyütmek zorundayız.”

“Kapsayıcı bir siyaset alanına oturtmak zorundayız. Hiç bir koltuğun sahibi olmadığımızı, emanetçi olduğumuzu, milletin temsilcisi olduğumuzu aynı zamanda parti üyelerinin de temsilcisi olduğumuzu, aynı anda bütün marifetleri kendinde gören inşalar olmamamız gerektiğini kibirden arınmış olmamız gerektiğini, bu ülkenin tek kişilik aklından, tek kişinin 'her şeye ben karar veririm' anlayışından kurtulmak zorunda olduğunu, ne yazık ki doğmadan ölen bir sistemin ve ülkenin başına büyük belalar açan bir sistemin, tarihin en belirsiz ekonomik sorununu yaşatan bir sistemin biran önce milletin başından def edilmesi gerektiğini bilerek ve isteyerek hareket etmesi gerekir bütün Cumhuriyet Halk Partililerin.”

“Ben bu bilinçle hareket ediyorum ve diyorum ki; 'Geçmişte farklı reflekslerimiz olabilir, geçmişte farklı genetik kodlarımızın bizi bazı sıkıntılara soktuğu anları yaşamış olabiliriz ama değerli yol arkadaşlarım bu dönem başka bir dönem lütfen bütün tavır ve davranışlarınızı gözden geçirin.'”

“Tavır ve davranışlarınıza bundan önce 10 dikkat ediyorsanız bundan sonra bin dikkat edin' diye yol arkadaşlarımı muhtelif toplantılarda uyarıyorum.”

“Tarihi bir misyona sahibiz' diyorum ülkemizin cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına koşar adım girebilmesi için vakit kaybetmemesi için, geçmiş yüzyılın hatalarından, yanlışlardan attığı kötü adımlarından kurtulması, sıyrılması, kalıcı bir demokratik yapıya kavuşması için bize ihtiyacı var ben kendimi öyle tanımlıyorum. O bakımdan bu süreç de işte o kuvvetli adımların bir parçası. bu ruhla biz orada olacağız.”

KILIÇDAROĞLU İLE YAPILAN GÖRÜŞME VE İLİŞKİLER

“Ben Kemal Kılıçdaroğlu'yla kader birliği yapmış bir kişiyim. Biz 2010'dan beri bir kader birliği yaptık. Biz sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduk ve hep olacağız.”

“Biz her şeye rağmen süreci farklı yerlere evirip çevirseler de biz bir birine değer veren iki insanız. Ben kendisine çok değer veririm ve 'başımın tacı' cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim.”

“Elbette ters düştüğümüz konular olmuştur. Özellikle değişim süreci ve sonrasındaki zaman diliminde farklı düşüncelerimiz olmuştur ama bu bizim aramızı bozamaz.”

“16 yıldır siyasette kader birliği yapanlar bir araya geldiklerinde elbette ki siyaseti, CHP'de olanları konuşur.”

TAKSİ SORUNUNA YENİ ÇÖZÜMLER

“Biz 2019'dan beri taksi sorununu dile getirdik ve 'ticari taksi plakası satalım bunları yollara yığalım' anlayışı gütmedik. Biz bir sistem arayışı içerisinde olacağımızı söyledik.”

“Getirdiğimiz teklifimiz 15 kez reddedildi. O gün İstanbul'un taksiye ihtiyacı var mı yok mu sorusunun cevabını alamadığım kişilerin bunun hayırlı olacağını söylemeleri beni mutlu etti.”

“Bir de hicivli bir cümle kuralım; İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ne diyorsa tersini yapacaksınız.”

“Onun tek bir derdi var; taksi metreler yüzde 100 artsın, bir de plaka çıkarın bize taksi satın. Başka bir derdi yok.”

“Biz bu yeni sisteme uzun süre önce karar vermiştik. Bizim arkadaşlar bu sistemi gidip anlattılar. Günün sonunda tüm üyelerin oy birliğiyle bu kararı aldık.”

“Ulaştırma bakanı böyle bir karar aldıklarını duyurdu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Şimdi bu süreç meclis komisyonunda tartışılıyor ve meclisten karar çıkacak.”

“Ben iddia ediyorum şu anda sahada gezerek yolcu arayan taksiler dahi bu alana geçiş yapacaklar. Biz bu sorunu çözmenin keyfini yaşayacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN