İmamoğlu'ndan önceki belediye yönetimine 'kentsel dönüşüm' tepkisi: Birilerinin cebine 85 milyar dolar aktardılar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendinden önceki yönetimlerinin kentsel dönüşüm politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, “Zeytinburnu, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa durduğu yerde duruyor ama oralarda bizim hesabımıza göre kamu alanında arazide konut üreterek ya da birilerinin arazisine ekstra imar vererek birilerinin cebine basit hesapla 85 milyar dolar aktardılar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "We Haliç" proje kapsamında düzenlenen kura töreninde önceki yönetimlerin kentsel dönüşüm politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, eski yönetimlerin kamu arazilerini ve imar haklarını kullanarak 85 milyar doları belirli kişilere aktardığını öne sürdü. Bu paranın şehrin kötü yapı stokunu dönüştürmeye yeterli olabileceğini belirtti. Ayrıca, eylül ayı itibariyle ilk konut teslimlerinin yapılacağını duyurdu. İmamoğlu, geçmişte yapılan hataların şehirlerin sorunlarını derinleştirdiğini ve mevcut ekonomik zorlukların temel sebeplerinden biri olduğunu vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin 373 hak sahibinin kurası yapılacak törene katıldı.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

“İnsanların evini mi yapacaksınız yoksa çok sevdiğiniz birkaç kişinin cebinin iyileşmesini mi düşüneceksiniz?

Meseleyi vatandaş odaklı ele aldığınızda bu işler tıkır tıkır işler ve sorunlar çözülür. İstanbul’un boş buldukları her alanını lüks konut üretmeye çevirdiler kentsel dönüşüm kavramını bizden önce son 15 yılda.

TEM otoyolunun kuzeyinde yeni yapılaşmalar gösterdiler dediler ki biz bağcıları esenleri kurtaracağız. Sahilde konutlar yapıldı bunlarla biz Bahçelievler’i Zeytinburnu’nu kurtaracağız dediler.

'BİRİLERİNİN CEBİNE 85 MİLYAR DOLAR AKTARDILAR'

Zeytinburnu, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa durduğu yerde duruyor ama oralarda bizim hesabımıza göre kamu alanında arazide konut üreterek ya da birilerinin arazisine ekstra imar vererek birilerinin cebine basit hesapla 85 milyar dolar aktardılar. O 85 milyar dolara bu şehrin bahsettiğimiz bütün kötü yapı stokunu dönüştürür güçlendirir insanlarımızın hayatını teminat altına alırdık. Yazık değil mi? Biz de yanlış yaparsak acımasız olun. Biz sizin hakkınızı hukukunuzu korumak için seçildik öyle değil mi? Geçmişten bugüne yapılan bu hatalarla şehirleri soktukları sıkıntılar yaşamı zorlaştıran koşullar işte bugün yaşadığınız bir kısım ekonomik sıkıntıların da işsizliğin de yoksulluğun da temel sebebini oluşturmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN