İki şehirde operasyon: DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları gözaltına alındı

İki şehirde operasyon: DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları gözaltına alındı

DEM Parti Esenyurt İlçe Eş Başkanları Rojda Yılmaz ve Abdullah Arına gözaltına alındı. Mardin’de ise sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında yedi kişi gözaltına alındı.

İstanbul ve Mardin’de sabahın erken saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında, aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.Evrensel’in haberine göre İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlar Esenyurt’ta yoğunlaştı. DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü Eş Başkanları Rojda Yılmaz ve Abdullah Arına’nın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

MARDİN’DE DE OPERASYONLAR YAPILDI

İstanbul’daki operasyonların yanı sıra, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde de sabah saatlerinde birçok adrese baskın düzenlendi. Jandarma ve emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda en az 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler, sorgulanmak üzere Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’ne götürüldü.

Gözaltına Alınanların Kimlikleri ve Suçlamalar

Mardin’de gözaltına alınan kişilerin isimleri yavaş yavaş netleşiyor. Mahmut Demir, Abdullah Demir ve Şenol Şan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN