Hikayeyi duyan turistler Bolu’yu mesken etti! Eskici Baba’yı görmek için sıraya giriyorlar

Hikayeyi duyan turistler Bolu’yu mesken etti! Eskici Baba’yı görmek için sıraya giriyorlar

Bolu’nun tarihi atmosferinde, Yukarı Taşhan’da yapılan sıra dışı bir keşif, turistlerin ilgisini çekiyor. İçerisindeki dükkanların arasında gizlenmiş olan Eskici Baba Türbesi, hem etkileyici hikayesiyle hem de tarihi değeriyle şaşırtıyor.

Hikayesiyle turistlerin Bolu’ya gelmesine neden olan Eskici Baba, tarihin içindeki gizemli sırrıyla da yeni yeni keşfedilmeye başlandı. 1804 yılında inşa edilen ve günümüzde iş merkezi olarak kullanılan Yukarı Taşhan’da, yıllar önce keşfedilen bir odada bulunan Eskici Baba Türbesi, Sebilci Mehmed Derneği’nin 2011 yılında başlattığı çalışma ile gün yüzüne çıkarıldı ve restore edildi. Bu tarihi yapı, uzun yıllar esnafın depo olarak kullandığı bir odanın içinde bulunmuştu..

img-3882.jpeg

ESKİCİ BABA KİM?

Eskici Baba Türbesi, adını taşıyan zatın yıllar önce Yukarı Taşhan’da ayakkabı tamircisi olarak çalıştığına dair anlatılarla çevrili. Eskici Baba, zamanında halk tarafından sevilen bir figür olarak biliniyor ve türbenin bulunduğu odanın uzun yıllar esnaf tarafından depo olarak kullanıldığı biliniyor. Ancak restore edildikten sonra, bu tarihi yapı hak ettiği değeri kazandı.

img-3881.jpeg

Bolu’yu tanıtan turist rehberi Levent Kahveci, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Bolu’yu keşfetmeye davet ediyor ve Eskici Baba’nın Yukarı Taşhan’daki önemine dikkat çekiyor. Eskici Baba’nın, eskici olarak bilindiğini ve halk arasında eski ayakkabıları tamir ettiğini belirten Kahveci, bu tarihi figürün cami ile ilgili ilginç bir hikayesini de paylaşıyor.

img-3880.jpeg

Eskici Baba’nın, yakın zamanda bulunan Yıldırım Beyazıt Camii’ne gitmek yerine dükkanında kaldığına dair anlatılan hikayeler de bulunuyor. Kahveci, bu hikayeyi anlatırken, Eskici Baba’nın yaşadığı mistik deneyimi vurguluyor.

Eskici Baba Türbesi, Bolu’nun zengin tarihine ve kültürel dokusuna önemli bir katkı sunuyor. Ancak, turistler arasında henüz yeterince bilinmiyor olması dikkate değer. Bolu’ya yapılan her ziyarette, Eskici Baba Türbesi’nin de ziyaret edilmesi gereken önemli bir nokta olduğunu hatırlatmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN