Hesaplama sistemi değiştirilmeseydi emeklinin alacağı en düşük maaş tutarı şaşırttı! Özgür Erdursun açıkladı

Hesaplama sistemi değiştirilmeseydi emeklinin alacağı en düşük maaş tutarı şaşırttı! Özgür Erdursun açıkladı

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, 2008 yılında hesaplama sistemi değiştirilmeseydi, TÜİK enflasyonuna göre bugün en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı. İşte detaylar...

AK Parti hükümeti, 2008 yılında emekli maaşı hesaplama sistemini değiştirdi. Aylık Bağlama Oranı (ABO) yüzde 60 küsurlardan yüzde 30'lara indirilince, emekli maaşları da sefalet ücretine dönüştü.

Artıgercek'te yer alan habere göre, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun da bu konuya dikkat çekerek, "2008'de hesaplama sistemi değişmeseydi, TÜİK'in verilerini bile doğru kabul etsek bugün en düşük emekli aylığı 31.800 TL olacaktı. İki problemimiz var: Hesaplama sistemi ve TÜİK" dedi.

"BU DA YENİ PROBLEM YARATACAK"

HalkTV'de konuşan Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye tamamlanmasının planlanmasına ilişkinse şu yorumda bulundu:

"Bu da yeni bir problem yaratacak. Daha yüksek primle çalışmış, daha yüksek prim günü olan kişi de 12 bin 500 TL alıyor, 6 bin 500 TL hak etmiş kişiye de siz 12 bin 500 TL vereceksiniz. Her geçen artışla beraber en düşük aylık alanların sayısını artıracaksınız.

Öyleyse yatırılan primlerin ne önemi var? Şu anda Türkiye'de iğneden ipliğe her şey gerçek değerini buldu. Emekli aylıkları hariç. İstediğiniz kadar oransal artış yapın hiçbir işe yaramaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN