Türkiye'de sebze meyve denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri olan Antalya örtü altında yetiştirdiği ürünleri satışa çıkarmaya devam ediyor. 47.000 dekarlık alanda sebze üretimi devam ederken hasat edilen ürünler pazar tezgahlarına doğru yola çıkıyor. Sabah erken saatlerde başlayıp geç saatlere kadar çalışıyorlar kilosunu 10 TL'den satıyorlar.
Antalya'nın Aksu ilçesinde örtü altı tarımda 47.000 dekarlık alanda sebze üretimi hız kesmeden devam ediyor. Hasat edilen salatalıkların kilosu 10 TL'den alıcı bulurken kadın üreticiler arı gibi çalışıyor. 47.000 dekarlık alanda yapılan üretim Haziran ayı sonuna kadar devam ediyor.
KADIN ÇİFTÇİLER ÜRETİYOR
Antalya'nın Aksu ilçesinde çiftçilik yapan Songül Bulut, 3 dekar alanda salatalık ve 5 dekar alanda domates üretimi yapıldığını söyledi. Sabahın erken saatlerinde işbaşı yapan Bulut, akşam geç saatlere kadar hiç durmaksızın çalışıyor. Kurşunlu Mahallesi'nde 30 yıldır çiftçilik yaptığını söyleyen Songül Bulut, kendi başına mücadele ettiğini söyleyerek üretime hız kesmeden devam ettiğinin vurguladı.
3 dekar alanda salatalık üretimi yapıldığını söyleyen Bulut, “Kadın olarak tarım işini devam ettiriyoruz. Üretim yaparak yurt dışına daha fazla ürün satmak istiyoruz. Sabah çok erken saatlerde seraya giriyoruz, akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz. Ülkemize ürün yetiştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini dile getirdi
KIZIYLA BİRLİKTE TARLADA…
16 yaşındaki kızıyla birlikte çalıştığını dile getiren iki çocuk annesi Songül Bulut, salatalıkların kilogram fiyatını şu anda 10 TL olduğunu söyledi. Maliyetleri kurtarmadığını dile getiren Bulut, çiftçinin zararına fiyatlarla satış yaptığını vurguladı. Kış aylarında ürün olmadığı için çok yüksek fiyatlarla satış yapıldığını aktaran Bulut, 50 derece sıcaklıkta üretim yapmaya çalıştıklarını ve oldukça zahmetli bir iş olduğunu söyledi. Mahsullerin İyi fiyata satılmasını istediklerini söyleyen Bulut, devletten yardım talebinde bulunduğu.
DOMATES ÜRETİMİ YAPILIYOR
5 dekarlık alanda domates yetiştirdiğini ifade eden Bulut, çiftçiliğin en keyifli yanının ürünlerin toplanmaya hazır hale gelmesi olduğunu söyledi. Ürünlerin biraz daha fazla rakamlara satıldığında daha mutlu olduklarını ifade eden Songül Bulut, otellere ve yurt dışına gönderilen ürünlerin daha kazançlı olmasını umduklarını aktardı.
Ürünlerin yurt dışına daha fazla satılmasını İstediğini söyleyen Bulut, “Devletimize destek olmak için biz de çalışıyoruz. Yurt dışına giden ürünlerimiz döviz olarak geri dönecek. Kadın olarak devlet yardımı istiyorum. Mücadelemi hiçbir zaman bırakmayacağım" açıklamasında bulundu.