Hasatı müşteri yapıyor, çiftçi bakıyor! Kendin topla kendi ye hasatı başladı: Büyük ilgi görüyor

Hasatı müşteri yapıyor, çiftçi bakıyor! Kendin topla kendi ye hasatı başladı: Büyük ilgi görüyor

Son zamanlarda moda olan kendin topla kendin ye hasat yöntemi Düzce’de de başladı. Düzceli üretici Yılmaz Keleş’in ürünleri meyve vermeye başlarken, organik ve lezzetli ürünlerin tadına bakmak isteyen müşteriler ise bahçeye girerek kendi ürünlerini kendileri topluyor…

Düzce’de yaşayan Yılmaz Keleş, bölgede üretilebilecek çilek türlerini araştırdıktan sonra bir büyük iki de orta cins çilek yetiştirmeye başladı. Çileklerini yetiştirmeye başlayan Keleş, ürünlerin vatandaşlar tarafından toplanmasına imkan veren yeni sistemi de uygulamaya geçirdi.

duzcede-cilek-hasadi-2.jpg

HASADI MÜŞTERİLER YAPIYOR

Keleş’in yöntemi ile çilek almak isteyenler bahçeye giderek alacakları çilekleri kendileri topluyor. Yani bu bahçede hasadı yapan sadece müşteriler.

duzcede-cilek-hasadi-1.jpg

Bahçesindeki üretim ve hasatla ilgili bilgi veren Keleş, “Buraya gelenler hasatlarını kendileri yapıyorlar. Zaten projemizin hedefi buydu. İnsanlar da oldukça rağbet gösterdiler. Bu çilek fidelerinden bir adedi Türkiye’ye yeni geldi. İlk defa ben ektim. Ardından bu çileği görüp ülke genelinde ekmek isteyen çok fazla üretici ortaya çıktı. Bu çileği ekmek isteyenlere firma beni örnek gösteriyor.” İfadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN