Hakkari’de kayyum protestosuna müdahale: Yaralılar ve gözaltılar var

Hakkari’de kayyum protestosuna müdahale: Yaralılar ve gözaltılar var

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari'de kayyıma karşı toplanan kitleyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Polis toplanan kitleye biber gazıyla müdahale etti. Müdahale esnasında yaralananlar ve gözaltına alınanların olduğu belirtildi.

Hakkari’ye kayyum atanmasının ardından DEM Parti kentte yürüyüş düzenledi. Yüryüş polis ablukasına alınırken polis aynı zamanda yurttaşlara müdahale etti. Müdahale sırasında çok kişi gözaltına alındı.

Hatimoğulları'nın açıklamaları şöyle:

Hakkari belediye eş başkanımız gözaltına alındı, gayrı resmi bir şekilde kayyım atandı. Önce kayyım atanıyor, kolluk kuvveti belediyeyi sarıyor, İçişleri Bakanı kayyım kağıdını daha sonra gönderiyor. Bunun adı darbedir, faşizmdir, buradan bir kez daha kabul etmeyeceğimizi bu alanda haykırıyoruz! AKP iktidarı kayyım atayarak "senin seçme ve seçilme hakkın yoktur" demiş oluyor. Burada bölücülük yapan burada Kürt'ü Türk'ü birbirinden ayıran kendileridir. Çıkmış DEM Parti'ye laf atıyor, İçişleri Bakanı'nı kutluyor, çeteleri kendisi gibi olanları kutluyor.

Bunu asla kabul etmiyoruz. Çete hukukunu reddediyoruz. Bu ülkede demokrasi, kazanacak, hukuk kazanacak, özgürlük kazanacak, halk kazanacak! Zannetmesin ki sarayda oturan o küçük ortağıyla beraber Kürt halkının iradesine saraydan ipotek koyacak. Onlar Hilvan seçimlerini yine çetevari yöntemlerle sandık yakarak bizden çalmaya çalıştılar. Kazandığımız halde seçimi iptal ettiler. Bahçeli, çıkmış DEM Parti'ye laf atıyor, İçişleri Bakanı'nı kutluyor, çeteleri kendisi gibi olanları kutluyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Çete hukukunu reddediyoruz!"

YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ

Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ardından kayyım atamasına ilişkin kent merkezinde siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin öncülüğünde gerçekleştirilecek eylem polisler tarafından engellendi. Yürüyüşü engelleyen polis kitleye gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri bir araya geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN