Gören Kapadokya zannediyor ama yanılıyor! İstanbul’a çok yakın doğal cennet! Keşfedilirse Nevşehir’i bile unutturur

Gören Kapadokya zannediyor ama yanılıyor! İstanbul’a çok yakın doğal cennet! Keşfedilirse Nevşehir’i bile unutturur

Doğanın sunmuş olduğu güzellikler içerisinde büyülenmek isteyenlerin yeni adresi burası oluyor. Burayı Kapadokya zannedenler şimdiden yanıldı. Burası İstanbul'a yalnızca 3 saatlik bir mesafede bulunuyor. Günübirlik gizli düşünenler koşa koşa buraya gidiyor. Bir keşfedilirse yakında Nevşehir'i bile unutturur.

Ege'nin kendine hayran bırakan doğal güzellikleri herkesi kendine hayran bırakıyor. Kalabalıktan uzak sessiz bir tatil arayanların adresi artık Nevşehir değil Kütahya olacak. Kapadokya'nın popülerliğini göz önüne aldığımızda alternatif bir Destinasyon alanı sağlayan Simav, zamanı kısıtlı olanlar için de ideal bir seçenek sunuyor.

TATİLİN YENİ ADRESİ

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Kapadokya yalnızca doğal oluşumları ile değil tarihi ve kültürel yapısı ile de dikkat çekiyor. Ancak Kütahya'nın Simav bölgesinde yer alan Kapadokya benzeri doğal oluşumları görenler kilometrelerce yol gitmeye gerek yokmuş diyor. Yeniköy'ün Sarıyer mevkiinde bulunan ve yeşil bahçelerle çevrili olan eşsiz peri bacaları ve benzersiz coğrafyası turistleri cezbetmeye yetiyor.

yenikoy-peri-bacalari.jpg

Simav'ın turistik bölgesi olarak bilinen Yeniköy Peri Bacaları ya da Simav Peri Bacaları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma bölge Kurulu tarafından 1 derece doğal sit alanı ilan edildi. Turizm açılan bu bölge Kapadokya'ya olan benzerliği ile turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgedeki doğal zenginlikleri koruma çalışmaları devam ediyor.

yenikoy-peri-bacalari-1.jpg

Doğa harikası oluşumları ile ünlü bölge Simav Peri Bacaları ile turizmin odak noktası haline dönüşmeye başladı. Kapadokya'ya gidemeyenler için yakın alternatif bir deneyim sunan Simav Peri Bacaları tarihi dokusu ve koruma altındaki turistik alanlarıyla da Türkiye'nin keşfedilmeyi bekleyen alanları arasında yer alıyor.

peri-bacalari.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN