Gören İsviçre, Norveç sanıyor ama burası Birgi köyü! Tatilcilerin yeni adresi, huzur dolu

Gören İsviçre, Norveç sanıyor ama burası Birgi köyü! Tatilcilerin yeni adresi, huzur dolu

İzmir’in doğa severleri cezbeden köyleri, şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için huzurlu bir kaçış noktası olmaya devam ediyor. Bu köylerden biri de Urla’da konumlanmış olan Birgi Köyü. Gören İsviçre’nin köyü sanıyor

Urla’nın yaklaşık 25 km batısında yer alan Birgi Köyü, doğa ile iç içe keyifli zaman geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek. Küçük bir yerleşim yeri olan köyde, sadece bir köy camisi ve muhtarlık binası bulunmakta.

Nüfus bakımından küçük olan köyde, üç tane eski yıkılmış yel değirmeni göze çarpıyor. Ayrıca köy, Barbaros Köyü ile ortak kullanılan bir göle de ev sahipliği yapıyor. Göl kenarı, piknik yapmak isteyenler ve huzurlu bir mola arayanlar için ideal bir atmosfere sahip.

img-6568.jpeg

Köyde bulunan 178 rakımlı Değirmentepe, Urla Yarımadası’nda önemli bir tarihi ve arkeolojik alan olarak biliniyor. Eski yerleşim kalıntılarına ev sahipliği yapan tepede, Erken Tunç Çağı ve Orta Tunç Çağı’na ait izler bulunmakta.

Birgi Köyü, eski köy dokusunu başarıyla koruyarak ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Fotoğraf tutkunları ve film yapımcılarının da ilgisini çeken köy, doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

img-6570.jpeg

Köy halkının geçim kaynağı tarım ve arıcılık. Özellikle kavun, zeytin, domates ve karpuz gibi ürünler köyde yetiştiriliyor.

Birgi’ye ulaşım için özel araç tercih edenler, Çeşme Otoyolu’nu kullanabilirler. Toplu taşımayı tercih edenler ise 737 numaralı Kadıovacık-Urla otobüsü ile Birgi’ye rahatlıkla ulaşabilirler.

Birgi Köyü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN