Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

İsrail'in Gazze'ye yönelik bir yıldır süren saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Galata Kulesi, Filistin bayrağıyla aydınlatıldı.

İstanbul’un tarihi yapılarından olan ve sık sık farklı temalarla aydınlatılan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Filistin’e destek olmak ve İsrail’in bir yıldır devam eden saldırılarına dikkat çekmek amacıyla Filistin bayrağı ile aydınlatıldı.

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı - 2

FİLİSTİN’E DESTEK MESAJI

Bu özel aydınlatma gösterisi, İstanbul sokaklarında adeta bir dayanışma sembolüne dönüştü. Özellikle sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandıran etkinlik, kullanıcılar tarafından sıkça paylaşıldı ve büyük bir etkileşim sağladı. Filistin halkına destek mesajları yağarken, yapılan bu etkinlik hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda dikkat çekti.

Etkinliğe dair duygularını dile getiren birçok vatandaş, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. İstanbul’da yaşayan Ayberk Yüksel adlı vatandaş, Filistin'de yaşanan acıların derinden üzüntü yarattığını ifade ederek, “Filistinli kardeşlerimize yapılanları kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok üzgünüz, inşallah İslam dünyası da bu yaşananlara en iyi şekilde cevap verir. Bu, hatırlamak için güzel bir yöntem” şeklinde konuştu.

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı - 4

Benzer şekilde, Hidayet Koçak adlı bir başka vatandaş da duygularını paylaşarak, “Biz elimizden geldiğince İsrail’i boykot ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Üzülme, sessiz kalmayacağız. Kesinlikle Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmaya çalışıyoruz. Daha fazla ne yapılabilir bilmiyorum ama elimizden geleni yapıyoruz. Acıları acımızdır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN