Fındık toplarken hayatının şokunu yaşadı! Önce önemsemedi, gerçek hastanede ortaya çıktı

Fındık toplarken hayatının şokunu yaşadı! Önce önemsemedi, gerçek hastanede ortaya çıktı

Fındık topladığı sırada hayatının şokunu yaşadı! Öncesinde önemsemedi ama gerçek hastanede ortaya çıktı...

Samsun’da kalp ritmi sorunlarıyla hastaneye başvuran Adem Karabıçak, yaşadığı sıra dışı olayla gündeme geldi. Geçici kalp pili takılması planlanan Karabıçak’ın asıl sorununun, kene ısırığına bağlı olarak gelişen kalp iltihabı olduğu anlaşıldı. Uygulanan ilaç tedavisi ile sağlığına kavuşan hasta, kalıcı kalp piline ihtiyaç duyulmadan taburcu edildi.

FINDIK TOPLARKEN GELEN TEHLİKE

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Adem Karabıçak, üç hafta önce fındık toplarken sol kolundan bir böcek tarafından ısırıldığını fark etti. İlk başta bu durumu önemsemeyen Karabıçak, birkaç gün sonra göğüs ağrısı, kalp ritminde bozulma ve bayılma şikayetleri ile hastaneye başvurdu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ardından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, hastaya geçici kalp pili taktı.

KENE ISIRIĞI KALP İLTİHABINA SEBEP OLDU

Doç. Dr. Yenerçağ, hastanın sol kolunda büyük bir kırmızı lezyonun varlığını tespit ettikten sonra lyme karditi ihtimali üzerinde durdu. Tetkikler sonucunda, kene ısırığından kaynaklanan kalp iltihabı, yani lyme karditi teşhisi konuldu. Doç. Dr. Yenerçağ, “Hastamızın şikayetlerinin kaynağının, kene ısırığından kaynaklanan bir kalp iltihabı olabileceğini düşündük. Tetkikler sonucunda lyme karditi teşhisi konuldu ve hastaya kalıcı kalp pili takılmadan, ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşturduk” açıklamasında bulundu.

KALP PİLİ TAKILMADAN TEDAVİ EDİLDİ

Kalp atışlarında düzensizlik olan hastanın rahatsızlığına kenenin yol açtığı belirlendi

Hastaneye başvurduğunda kalp atış hızı dakikada 20’lere kadar düşen Karabıçak’a ilk müdahale hızla yapıldı. Detaylı tetkikler sonrasında ise kene ısırığının yol açtığı kalp iltihabı teşhisi kesinleşti. Lyme karditi, enfekte kenelerin ısırmasıyla ortaya çıkabilen ciddi bir durum olarak biliniyor ve zamanında tedavi edilmediğinde organlarda kalıcı hasara neden olabiliyor. Yenerçağ, “Bu hastalık enfekte kenenin insanı ısırmasıyla görülüyor ve zamanla çeşitli organlarda ciddi sorunlara yol açabiliyor. Neyse ki, hızlı bir şekilde teşhis koyarak, kalıcı kalp pili takmadan tedaviye başladık ve hastamızın durumu düzeldi” dedi.

Adem Karabıçak, yaşadığı süreçle ilgili duygularını şöyle ifade etti: “Fındık toplarken kolumda bir kaşıntı hissettim. Bizim köyde kene çok olur ama zehirli olmadıklarını düşünürdük. Kaşındım, kolum kızardı ama önemsemedim. Bir süre sonra göğsümde ağrı hissetmeye başladım. Hastaneye başvurduk, sağ olsun doktorlar hemen müdahale etti. Doktorum kene ısırığından şüphelendi ve yapılan tetkiklerde gerçekten de kene ısırdığı ortaya çıktı. Şimdi çok şükür, tedavi oldum ve iyiyim.”

YAZ AYLARINDA KENE ISIRIKLARINA DİKKAT

Doç. Dr. Yenerçağ, özellikle yaz aylarında kene ısırmalarının sıklaştığını ve bu gibi durumlarda doğru teşhisle kalp pili takılmadan tedavi imkanı bulunduğunu belirtti. Lyme karditi gibi vakaların erken tespit edilmesinin tedavi başarısını artırdığını vurgulayan Yenerçağ, bölgedeki kene vakalarına dikkat edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN