Esenyurt Belediye Başkanı Özer’den KARAR’a ziyaret: “Esencılıs” imajını değiştireceğiz

Esenyurt Belediye Başkanı Özer’den KARAR’a ziyaret: “Esencılıs” imajını değiştireceğiz

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, KARAR’a nezaket ziyaretinde bulundu. Özer, KARAR yazarları Taha Akyol, Mustafa Karaalioğlu, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Ziya Cömert ve gazeteci-yazar Tarık Çelenk’e Esenyurt’taki projelerini anlattı. Esenyurt’un özdeşleşmiş olan imajını değiştirmeye çalıştıklarını belirten Özer, değiştirmeye çalıştıklarını belirten Özer, uyuşturucuyla mücadele, kadın cinayetleri, toplumsal barışı sağlamak gibi konulara dair eğildiklerini söyledi.

KARAR, 31 Mart seçimleriyle birlikte Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Prof. Dr. Ahmet Özer’i ağırladı. KARAR yazarları Taha Akyol, Mustafa Karaalioğlu, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Ziya Cömert ve Gazeteci Yazar Tarık Çelenk ile bir araya gelen Özer, görev süresi boyunca yapmayı planladıkları projeleri anlattı.

Özer, resmi kayıtlara göre 1 milyon olsa da Esenyurt’un nüfusunun 1,6 milyon civarında olduğunu söyledi. İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta kişi başına 7 cm² yeşil alan düştüğünü belirten Özer, ilçede park ve bahçe sayılarını artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Özer, Esenyurt’un üst üste kötü yönetimler gördüğünü, bunun sonucu olarak da ilçede uyuşturucu, şiddet, kadın cinayetleri, yapılaşma, Altyapı-üstyapı gibi ciddi problemlerin olduğunu söyledi.

Esenyurt’taki uyuşturucu ve şiddet gibi olaylar sebebiyle ilçeye Los Angeles benzetmesi yapılarak “Esencılıs” dendiğini ifade eden Özer’in, bu imajı değiştirmek için pek çok projesi var.

Esenyurt’ta 101 ülkeden vatandaşın olduğunu vurgulayan Özer, ilçede toplumsal barışı sağlamanın şiddetle özdeşleştirilen imajı ve vatandaşların kendilerini Esenyurt’ta güvende hissetmeleri için önemli olduğunu söyledi. Özer, kültürel entegrasyon, kültür-sanat faaliyetleri, spor müsabakaları gibi projelerle Esenyurt sakinlerini bir araya getirmeye çalışacaklarını belirtti.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği 31 Mart’tan bu yana ilçede 15 bin ton asfalt döktüklerini açıklayan Özer, hedeflerinin yüz bin ton asfalt olduğunu, Esenyurt’un altyapı ve üstyapı sorunları acilen çözüme kavuşturmak için çalıştıklarının altını çizdi.

whatsapp-image-2024-06-06-at-16-58-27.jpegKARAR Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, KARAR Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren ve KARAR Gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert

'ESENYURT’U İHYA EDİLİRSE İSTANBUL İHYA OLUR'

Özer, Esenyurt’ta düşük gelir seviyesine sahip çok fazla yurttaşın bulunduğunu, ilçede bu anlamda yapılacak faaliyetlerin Esenyurt sakinleri için ekonomik ve sosyal açıdan önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda günlük 15 bin kişilik aşevi kuracaklarını ve kent lokantalarını faaliyete geçireceklerini belirten Özer, ayrıca kreş açma girişimlerinin de olduğunu söyledi. Özer, “Anneler işe, çocuklar kreşe” sloganıyla başlattıkları bu projeyle kadın istihdamını da artırmayı planlıyor.

Özer için Esenyurt’taki problemlerin başında gelen bir diğer konu da okul ve hastanelerin sayısı… Özer, 1,6 milyon nüfusa sahip olan Esenyurt’ta tek bir devlet hastanesi olduğunu, ilerleyen süreçte bir kadın doğum hastanesi yapacaklarını söyledi.

whatsapp-image-2024-06-06-at-16-58-27-1.jpegKARAR Gazetesi yazarı Taha Akyol ve Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer

Devlet okullarında çocukların 60’ar kişilik sınıflarda ders gördüğünü belirten Özer, okulların da sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

Öte yandan, Esenyurt’un İstanbul’un en kalabalık ilçesi olduğunun altını çizen Özer, Şoförler Odası, Adalet Sarayı gibi kamu kurumların da Esenyurt’ta bulunması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN