Erdoğan: Yorulan kenara çekilsin...

Erdoğan: Yorulan kenara çekilsin...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bugün 23. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende konuştu. 'Özeleştiri yapıyoruz' diyen Erdoğan'ın "Yeni bir siyaset diline ihtiyaç hat safhaya çıkmıştır. Kongre süreci sadece vitrin yenilenmesi değil, kapsamlı bir değişimin ana zemini olacak. Yorulan, kendini bıkkın hisseden varsa kenara çekilsin" ifadeleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti 23. Kuruluş Yıl dönümü Programı"nda açıklamalar yaptı. 'Özeleştiri yapıyoruz' diyen Erdoğan'ın "Bir hakikati görüyoruz. Zamanın ruhu alışılagelmiş siyasi tarzları da değişime zorlamaktadır. Biz de buna uygun politikalar geliştirmekteyiz." açıklaması dikkat çekti.

AK Parti Kongre sürecinin sadece vitrin yenilenmesi olmayacağını ifade eden Erdoğan kapsamlı bir değişim olacağını söyleyerek "Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

-81 vilayetimizin tamamına buradan selamlarımı gönderiyorum. Bugün heyecanlıyız. 23. yaşımıza ulaşmanın sevinicini yaşıyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek revan olduğumuz millete hizmet yolunda 23. yılımızı devirdik. 23. yaş günümüz kutlu olsun. 14 Ağustos 2001'den bu yana AK Parti'nin millete hizmet sancağını iftiharla taşımış kurucularımıza, genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, il, ilçe, belde başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, üyelerimize ve AK Parti'nin bugünlere gelmesinde alın teri olan nice isimsiz kahramanlara tek tek teşekkür ediyorum.

-Binlerce yıllık bu sevdaya gönül veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren bizi aşkla bağrına basan, girdiğimiz her seçimde, maruz kaldığımız her saldırıda yanımızda duran milletime şahsım ve partim adına teşekkürlerimi arz ediyorum.

'AK PARTİ, MİLLETİMİZİN UMUDU HALİNE DÖNÜŞTÜ'

-AK Parti'nin 23. yaşının ülkemize, demokrasimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 14 Ağustos 2001'de biz o güne kadar dalga dalga büyüyen gönül hareketinin sadece tabelasını astık. 23 sene önce problemlerin altında ezilen Türkiye'ye 'Meselelerimiz çözümsüz değildir' özgüvenini aşıladık. Muhafazakar demokrat kimliğimizle milletimizin ruh köküne sadık kalarak ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vadettik. Bir dip dalga olarak kurulan AK Parti, milletimizin umudu haline dönüştü.

-Milletimiz AK Parti'de yıllar sonra kendini gördü. Liyakatli kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden yalnıza 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Türkiye'yi yönetme mesuliyetini aldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirme çabasındayız.

'PEK ÇOK ŞEYLE MÜCADELE ETTİK'

-'Aşk ile çalışan yorulmaz, bize yorulmak, pes etmek yakışmaz' diyoruz. Bugüne kadar nice engelle karşılaştık. Bizi hizmetten alıkoymak isteyen sinsi senaryolarla muhatap olduk. sokak olaylarından, vesayet girişimine, kanlı darbe girişiminden terör eylemlerine kadar pek çok şeyle mücadele ettik.

'HİÇBİRİNE EYVALLAH ETMEDİK'

-Meclis'in iradesine ipotek koymak istediler. Cumhuriyet mitingleriyle insanımızı kışkırttılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler. PKK'sından FETÖ'süne yularını ellerinde tuttukları bütün taşeronları üstümüze saldılar. 17-25 Aralık'ta Emniyet'e sızan Haşhaşileri kullanarak milletin iradesine çökmeye kalkıştılar. Kitleleri karşı karşıya getirmek için sayısız yola başvurdular. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

'OYUNLARI BOZARAK BUGÜNLERE GELDİK'

-Türkiye ne zaman kendini toparlasa ekonomide kabuğunu kırmaya çalışsa bir bahane üretip bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Oyunları bozarak bugünlere geldik. 23 yıl boyunca hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz milletimiz için ter döktük, çalıştık. Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz biliyor.

-Kasım ayında 22 yıllık iktidarımızı doldurmuş olacağız. 22 yıl halka hizmet etme çabasıyla geçti. Çalıştık ter döktük.

-AK Parti milletin umudu olarak millet tarafından kuruldu. 14 Ağustos 2001'de bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık. Kefenimizi giyerek başlattığımız hareketin milletimizin emin ellerde olacağının sözünü verdik.

-Meselelerimiz çözümsüz değildir, güvenini aşıladık Türkiye'ye. Muhafazakar demokrat kimliğimizle sorunları çözmeyi vaat ettik. Bir dip dalga hareketi olan AK Parti kısa sürede milyonların umudu oldu.

-Milletimiz AK Parti'de yılar sonra kendini gördü. Samimi, liyakatli, Türkiye sevdalısı kadrolar gördü. Kuruluşumuzun üzerinden 14 ay sonra aziz milletimin takdiri ile ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Çekinen korkan değil, ne kadar büyük olursa olsun meselelere cesaretle giden anlayışla hareket ediyoruz. Bize yorulmak, pes etmek yakışmaz diyoruz. bugüne kadar ne engellerle karşılaştık.

-Bizi üretmekten, çalışmaktan alı koymaya çalışan olaylara tanık olduk. Pek çok tehdit ile mücadele ettik. Ankara'nın görevinde ordu göreve pankartları ile darbe çığırtkanlığı yaptılar. 367 diye bir şey uydurarak Meclis'in iradesine ipotek koymaya çalıştılar. Gezi olaylarında sokaklarımızı ateşe verdiler.

'EMEKLİ VE MEMURUMUZ EN YAKIN TANIĞI...'

-Yularını ellerinde tuttukları bütün taşeronları üzerimize saldılar. 17-25 Aralık'ta haşhaşiler, 15 Temmuz'da milletin iradesine çökmeye kalkıştı. Türkiye ne zaman kendini toparlasa, ne zaman ekonomide kabuğunu kurmaya kalksa bizi yolumuzdan çevirmeye çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Kirli senaryoları bozup atarak bugünlere geldik.

-14 Ağustos 2001'de yola revan olurken milletimize verdiğimiz sözleri tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. 23 yılımızın her safhası milletin derdine derman olmakla geçti. Milletimiz için çalışıp ter döktük. Türkiye'yi nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi görüyor. Gurbetçi kardeşlerimiz değişimlere şahitlik ediyor. Emeklimiz, memurumuz, işçimiz, kadınlarımız kalkınma hamlelerinin en yakın tanığıdır.

-Fiyat istikrarını sağlayacak, daha önce yaptığımız gibi ilan ettiğimiz takvim çerçevesinde enflasyonu tek haneli oranlara tekrar çekeceğiz.

-Objektif değerlendirme yapanlar AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının hakkını teslim etmektedir. Partimizi kurduğumuzda nüfusumuz 64 milyondu, bugün 85,5 milyona ulaştı. Nüfuzumuz yüzde 25 artarken ekonomideki göstergelerde çoğu zaman iki kat, üç kat artış oldu. 76 üniversite varken bugün 208 üniversite var. Gençlik merkezi sayısını 9'dan 508'e çıkardık. Yurt yatak kapasitesini 182 binde 962 bine ulaştırdık.

'ESKİ MERDİVEN ALTI ADALETLERİNE SON VERDİK'

-Sağlık milletimizin duasını aldığımız alanların başında geliyor. 25 şehir hastanesi açtık. Sağlık çalışanı sayısı 378 bin 1 milyon 462 bine yükseldi. Dünyanın en kapsayıcı sağlık sistemini kurduk.

-Hakim savcı sayımız 25 bine yükseldi. Merdiven altında adalet dağıtılan eski Türkiye manzaralarına son verdik. Ulaşımda Türkiye'ye çağ atlattık. Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 km'den 29 bin 400 km'ye çıkardık.

'SAYDIĞIMIZ RAKAMLARIN HEPSİ REKORDUR'

-Türkiye'nin hayali TOGG artık yolarda. Ülkemizi kendi tankı, gemisini, uçağını, helikopterini, İHA'larını üretebilen seçkin ülkeler ligine yüklettik. Güvenlik kuvvetlerimize ihtiyacı olan her türlü desteği sağladık. Kişi başı gelir 3 bin 608 dolar iken 2023 yılında 13 bin 100 dolar seviyesine ulaştı. Merkez Bankası rezervimizi 150 milyar dolar sınırına getirdik.

'6 ŞUBAT'IN İZLERİNİ SÜRATLE SİLİYORUZ'

-TOKİ ile 1 milyon 422 bin depreme dayanıklı konut ürettik. 6 Şubat'ın izlerini süratle siliyoruz. Deprem bölgemizde 200 bin konutu tamamlamayı hedefliyoruz. Muhalefetin istismar ettiği tarımda ciddi ivme yakaladık. Enerjideki atılımlarımızı 85 milyonun tamamı takip ve takdir ediyor. Karadeniz'de ülkemizin en büyük doğal gaz rezerv keşfini yaptık. Gabar'da yine100 bin varillik keşfe imza attık.

-Kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 608 dolarken 13 bin 110 dolar seviyesine ulaştı. Saydığımız rakamların hepsi rekordur. Türkiye'nin AK Partili yılları Cumhuriyet döneminin en parlak dönemi olarak kayıtlara geçmiştir.

-Bizim için ekonomik kalkınma demokrasiden bağımsız değildir. Sadece yol, köprü, havalimanı, baraj yapmadık, sivil siyasetin alanını da genişlettik. Ülkemizde sessiz bir devrime imza attık. Ülkemizi vesayetin kol gezdiği bir ülkeden çıkardık.

'CUMHURİYET İLE DEMOKRASİYİ KUCAKLAŞTIRAN BİZ OLDUK'

-Cumhuriyet ile demokrasiyi kucaklaştıran biz olduk. Ülkemizde yönetim değişikliğine gittik. Kimsenin ötekileştirilmediği, hak ve hukukun sesi çok çıkanlar tarafından bastırılmadığı şekilde hakim kıldık. Bizim sözlüğümüzde 'bitti, yeter' sözcükleri hiç olmadı.

-Türkiye'nin bu 23 yıllık başarısında başta bu salonda olanlar olmak üzere AK Parti çatısı altında bulunan her bir kardeşimin emeği var. Türkiye'yi ayağına vurulan zincirlerden birlikte kurtardık. MHP'ye de verdikleri destek için teşekkürlerimi iletiyorum.

-Bir hakikati görüyoruz. Zamanın ruhu alışılagelmiş siyasi tarzları da değişime zorlamaktadır. Biz de buna uygun politikalar geliştirmekteyiz.

'ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ'

-Gençlerimizin kendini tanımladığı alt kimliklerde ciddi değişimler yaşanıyor. Zamanın ruhu, toplumu dönüştürürken siyasal alanı yeniden tanımlamakta. Biz de buna uygun politikalar geliştirmekteyiz. AK Parti'nin yeni dönemin ruhunu ıskalaması düşünülemez. AK Parti'nin siyaset yapacağı yer dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin merkezidir. AK Parti'nin en önemli özelliği toplumu doğru analiz etmesidir. Özeleştirimizi samimiyetle yapıyoruz.

'YORULAN KENARA ÇEKİLSİN'

-Kongre süreci sadece vitrin yenilenmesi değil, kapsamlı bir değişimin ana zemini olacak. Kendini yorulmuş, bitkin hisseden varsa onlardan kenara çekilip biraz soluklanmasını istiyoruz. Hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Bunun vebali ağırdır.

-Yenilenirken kimsenin bize ayak bağı olmasına müsaade etmeyiz. Birilerinin gazıyla iktidar hayali kuranlar yine avuçlarını yalayacaklar.

"BAŞÖRTÜ 'ÖCÜ' OLMAKTAN ÇIKTI"

-Muhalefeti söylemlerde dönüştürmeyi başardık. Başörtüsü örneğin 'öcü' olmaktan çıktı. 'Laiklik elden gidiyor' korkusu kendini özgüvene bıraktı.

-Ne eski CHP Genel Başkanı'nın 'helalleşme' kurnazlığını, ne de mevcut CHP Genel Başkanı'nın 'normalleşme' söylemlerini AK Parti'nin mücadelesinden bağımsız okumak mümkün değildir.

-CHP, eski pervasızlıklarını sürdürmekte zorlanmaktadır. CHP'nin milletle kavgasını bitirmesi bizi mutlu edecektir. Demokrasiyi içselleştirmesi normalleşmesidir. Yeni bir siyaset diline ihtiyaç hat safhaya çıkmıştır.

-Hepimiz aynı gemideyiz. Yeni delikler açmak kimsenin faydasına olmaz. Yeni yasama döneminde böyle bir diyalog ve değişime açık tavrımızı sürdüreceğiz.

'MİLLET SEVDALILARINA AK PARTİ ÇATISINDA YERİMİZ VAR'

-2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Daha yapacak çok işimiz var. daha gidecek uzun yolumuz var. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız. Millete memlekete hizmet edeceğiz.

-Birilerinin gazı ile iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayıp avuçlarını yalayacak. AK Parti milletin partisidir. Milet sevdalılarına AK Parti çatısında yerimiz var. AK Parti değerlerini benimseyen herkese kapımız açıktır, bundan sonra da açık kalacaktır.

-Namaz, kuran gibi konularda bir kesimin alerjisi törpülendi. Laiklik, ülke elden elde gidiyor korkusu yerini özgüvene bıraktı. Terörle mücadelede daha iyi yerdeyiz. Millete tepeden bakanları, milleti göbeğini kaşıyan adam olarak görenleri her seçimde yenilgiye uğratarak Türkiye gerçeklerini görmeye mecbur bıraktık.

MAHMUT ABBAS, TBMM'DE GENEL KURULA HİTAP EDECEK

-İsrail'in bölgeyi ateşe vermesinin karşısında olacağız. Mahmut Abbas'ın Meclis'te konuşma hakkının olduğunu göstereceğiz. Dış politikada yapıcı, proaktif, soğukkanlı ve ağırbaşlı tutumumuzu sürdüreceğiz. İsrail'in girişimlerinin önünde duracağız. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas misafirimiz olacak, yarın da TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

-İnsanların kılık kıyafetinden, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı keskin ayrışmaya gitmesi milletimize açık bir düşmanlıktır. Ezana bayrağa camiye kurana cami cemaatine saldırmayı aklının ucundan geçirenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes bilsin, biz istiklal savaşını biz bu semalarda ezan özgürce okunsun, şanlı bayrağımız özgürce dalgalansın diye yaptık.

'GENÇLERİMİZİN LÜMPEN IRKÇILIK İLE İŞGAL EDİLMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

-Ezanla, bayrakla cami ile, cemaat ile derdi olan bu milletin evladı değil bu milletin düşmanıdır ve bu zihniyete en küçük müsamaha göstermeyiz. Gençlerimizin lümpen ırkçılık illeti ile işgal edilmesine göz yumacak parti değiliz. Kökü dışarıdaki tehlikeli akımlardan korumak için hassas davranacağız. LGBT nasıl görüyorsak bu ırkçı düşmanlığa da aynı nazarla bakıyoruz.

yyuuuuu.jpg

Erdoğan'ın konuşmasının sonunda farklı partilerden AK Parti’ye katılan milletvekilleri ve belediye başkanları açıklandı. Rozetleri Erdoğan taktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN