En kalitelisi Pamukkale Ovası’ndan çıkıyor! Daldan tek tek toplanıp AB ülkelerine gönderiliyor! Pekmezden reçele her şeyi var

En kalitelisi Pamukkale Ovası’ndan çıkıyor! Daldan tek tek toplanıp AB ülkelerine gönderiliyor! Pekmezden reçele her şeyi var

Tarım ülkesi Türkiye’de hasadı başladı, üretimi katlanarak artıyor. Uygun İklim şartlarının sağlanması ile birlikte Türkiye'nin 5. sırasına yerleşti. Kış aylarında şifa olarak tüketiliyor, hem pekmezi hem de reçeli yapılıyor.

Türkiye'de Nar üretimi denildiğinde 5 sıraya yerleşen Denizli, uygun iklim şartları ile birlikte üretim merkezi haline dönüştü. Pamukkale ilçesindeki bahçelerde hasat devam ederken üreticiler bu yıl rekoltenin daha yüksek olabileceğini belirtti.

ÜRETİCİLERİN BEREKETLİ SEZONU BAŞLADI

Pamukkale'de başlayan nar hasadında önemli açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman müdürü Şakir Çınar, Denizli için meyvecilik açısından nar üretiminin önemli olduğunu vurguladı. 2023 yılında Denizli'de 2377 hektar alanda 49.381 ton nar üretimi yapıldığını belirten Çınar, dekar başına düşen ortalama nar veriminin 2077 kilogram olduğunu söyledi.

Denizli'de Nar Hasadı Heyecanı Yaşanıyor

Meyve verebilen yaştaki ağaç sayısının 1 milyon 377.622 adet olduğunu belirten Çınar, meyve vermeyen yaştaki ağaç sayısının ise 204.391 olduğunu vurguladı. Meyve veren ağaç başına ortalama verimin 37 kilogram olduğu belirtirken 2024 yılında 50.000 ton üzerinde nar ve rekoltesi beklendiği ifade edildi.

%80'İ AB ÜLKELERİNE GÖNDERİLİYOR

Şakir Çınar, “İlimizde yapılan nar yetiştiriciliğinde ana çeşit hicaz çeşididir. Hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve rekoltesinin yüksek olması, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı bakımından ihracatçı firmaların tercih nedeni olmaktadır. Önceki yıllarda, üretimi yapılan narların yüzde 70-80'i AB ülkeleri başta olmak üzere Rusya Federasyonu ve Ukrayna'ya ihraç edilmiş olup, 2024 üretim sezonunda hasat bugün itibariyle başlamıştır. Hasadımızın ülkemize ve ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" dedi.

Yörük kadınların 'nar ekşisi' mesaisi - Son Dakika Gündem Haberleri

357 DEKAR ALANDA TARIM

Pamukkale ilçesinde üreticilik yapan Mehmet Ali Yılmaz, Eldenizli, Irlıganlı, Kocadere, Küçükdere mahallelerinde toplamda 357 dekar alanda tarımsal üretim yaptığını belirtti. Üretim kalemi olarak 181 dekar alanda ayva, 158 dekar alanda nar, 15 dekar alanda erik yetiştirdiklerini dile getiren Yılmaz, hasadı başlayan nar cinsinin Hicaz cinsi olduğunu da belirtti. Pamukkale Ovası'nda mikrop klimanın etkisiyle Nar üretiminin kalite kalibresi ve ihracat ürünü oluşu üreticileri her geçen yıl rekolte artışı sağladığını ifade eden Yılmaz, ilerleyen süreçte önemli işlere imza atacaklarının altını da çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN