Emeklilikte vakit geçirmek için yaptı, talep yağdı! Oteller kapışarak alıyor, Türkiye'de tadı az biliniyor

Emeklilikte vakit geçirmek için yaptı, talep yağdı! Oteller kapışarak alıyor, Türkiye'de tadı az biliniyor

Adana’da yaşayan 56 yaşındaki Ethem Aydoğdu, işini çocuklarına devrettikten sonra emeklilikte vakit geçirmek için bu işe adım attı. Hobi olarak başladığı iş bir anda büyüyünce talepler yağdı ve oteller bile Aydoğdu’nun yetiştirdiği hayvanları kapışarak almaya başladı…

Adana’da yalıtım malzemesi üretimi ve ihracatıyla uğraşan 56 yaşındaki Ethem Aydoğdu, işini çocuklarına bırakarak emekli oldu. Emeklilikte vakit geçirmek için çeşitli hayvanları beslemeye karar veren Aydoğdu, bunun için hobi bahçesine benzer bir çiftlik kurmak için 2019 yılında arazi satın aldı.

Topaktaş Mahallesi’nde arazi alan Aydoğdu, orada koyun, tavuk gibi hayvanları beslemeye başladı. Hayvancılıkla ilgilendikçe talep olmasına rağmen az yetiştirilen kaza merakı artan Aydoğdu, çiftliğini genişleterek açık alanda serbest kaz üretmeye başladı.

adanada-kaz-uretimi-yapan-ethem-aydogdu-1.jpg

2022 yılına kadar üretimine devam eden Aydoğdu, tüm emeklerine rağmen hem Kovit-19 süreci hem de sıcak havalardan dolayı istediği verimi alamayınca kaz üretmekten vazgeçti. Ancak üretim alanını bozmayı istemeyen Aydoğdu, sonrasında Pekin ördeği yetiştirerek şansını denemeye karar verdi. Bunun için araştırmalara başlayan Aydoğdu, 90 dönümlük çiftliğine Fransa’dan 3.500 damızlık Pekin ördeği getirdi.

Aydoğdu, Pekin ördeği yetiştiriciliği ile çiftliğinde yumurta imalatından donmuş ve taze olarak rafta et seviyesine kadar üretim yapılmasına imkan sağlayan yılda 200.000 kapasitesi olan 20.000 metrekare kapalı alana sahip entegre tesis kurdu.

adanada-kaz-uretimi-yapan-ethem-aydogdu-2.jpg

55 GÜNDE YETİŞKİNLİĞE ERİŞİYORLAR

Tesisinde üretimine devam eden Aydoğdu, yaklaşık 55 günlük süreçte yetişkinliğe erişen hayvanların etini otellere ve direkt satış kanalları ile piyasaya sürüyor.

Kaz üretiminden istediği verimi alamayınca ülkemizdeki ördek eti eksikliğini gözlemlediğini söyleyen Ethem Aydoğdu, bunun doğrultusunda yetiştiricilik yapma kararı aldığını söyledi.

adanada-kaz-uretimi-yapan-ethem-aydogdu-3.jpg

Fransa’da yıl boyunca kişi başı 3-6 kg, Türkiye’de de genellikle turistler tarafından olacak şekilde 14 gr kaz eti tüketildiğini söyleyen Aydoğdu, şu ifadelere yer verdi:

"Ördek, halkın gerçekten ulaşamadığı bir ürün olması ve üst segmentte durduğu için biz, halkın bütçesine göre seri bir üretim yapalım istedik. Bu işin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Hedefimiz şu; arz ve talebi yaratmak. Biz bu ürünü onların kapısının önündeki marketlere, sofralarına kadar götürmek, üst segmenden çıkarıp bütün Türkiye'nin, vatandaşın yemesini sağlamak için bir çaba içerisindeyiz."

Ördek etini tanıtmak için fuarlara da katıldıklarını söyleyen Aydoğdu, zincir marketlerin aracılığı ile raflardan vatandaşa sundukları bilgisini verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN