Emeklilik bekleyenler boşuna beklemeyin! Kulislerde konuşuluyordu: Bakan Işıkhan "çalışmamız yok" diyerek duyurdu

Emeklilik bekleyenler boşuna beklemeyin! Kulislerde konuşuluyordu: Bakan Işıkhan "çalışmamız yok" diyerek duyurdu

Emeklilik bekleyenleri üzecek haber, boşuna beklemeyin! Bakan Işıkhan "çalışmamız yok" diyerek duyurdu! Kulislerde konuşuluyordu...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, özellikle kamuoyunda büyük yankı uyandıran "Yenidoğan Çetesi" soruşturması ve emeklilik düzenlemeleri ile ilgili soruları yanıtladı.

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI: ÖZEL HASTANELERİN RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ

'Yenidoğan çetesi' soruşturması: 9 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

Bakan Işıkhan, bazı özel hastanelerin bebek hastaları, anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek ölümlere neden olduğu ve haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. "Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan bu soruşturmanın detaylarını açıklayan Işıkhan, CİMER başvurusu sonrasında 2023 yılında sürecin başlatıldığını ve hastanelerdeki incelemelerin aylardır sürdüğünü belirtti.

Soruşturma sonucunda, Medilife Bağcılar Hastanesi'nin 29 Nisan’da, Şafak Hastanesi'nin ise 9 Ağustos’ta sözleşmelerinin feshedildiğini ifade eden Bakan Işıkhan, bu hastanelerin geçmiş dönem alacaklarına da bloke konulduğunu söyledi. Ayrıca, kamu zararına sebep olan reçeteler ve tedavi yöntemleriyle ilgili incelemelerin sürdüğünü vurguladı.

2024-2025 EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ: BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan'dan 2025 asgari ücret ve tamamlayıcı emeklilik sistemi açıklaması - Balıkesir Haberleri

Emekli maaş farkına ilişkin düzenlemeler hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, emeklilik sistemi üzerinde köklü değişiklikler yapmayı düşünmediklerini belirtti. Işıkhan, özellikle enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde emekli maaş farklarının gündeme geldiğini belirterek, "Zaten emeklilik bir haktır. Burada belli bir süreyi doldurunca hepimiz emekli olacağız ancak vatandaşlarımızdan önemli ricamız şudur ki; sağlıklıyken çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var" dedi.

Bakan, SGK primlerinin artırılmasının, emeklilik sisteminin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, daha fazla prim ödeyenlerin gelecekte daha yüksek emekli maaşı alacaklarını ifade etti. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye çıkarıldığını ancak bazı emeklilerin çok daha yüksek aylıklar aldığını belirtti.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) nedir? Kimleri kapsıyor?

Son dönemde gündeme gelen tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Işıkhan, bakanlıklarının bu konuda herhangi bir çalışma yürütmediğini belirtti. Kıdem tazminatı ile ilgili endişelere değinen Işıkhan, işçi ve işveren kesimlerinin bu konuda rahat olmasını istedi ve mevcut sistemin işçi-işveren dengesi gözetilerek korunacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN