Emeklilere büyük sürpriz bugün geliyor! Promosyonun ardından şimdi de seyyanen zam: Ankara veya İstanbul'da...

Emeklilere büyük sürpriz bugün geliyor! Promosyonun ardından şimdi de seyyanen zam: Ankara veya İstanbul'da...

Emeklilerin uzun zamandır yolunu gözlediği sürpriz bugün geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’de yaptığı promosyon açıklamasının ardından seyyanen zam sürprizi! Bu yıl emekli yılı oluyor! Ankara veya İstanbul'da...

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte emekli maaşlarına ilişkin artış beklentisi kamuoyunda yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla, emeklilere verilecek olan promosyon miktarları da netlik kazandı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu emeklilere yönelik düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

PROMOSYON ÖDEMELERİ 8-12 BİN TL ARASINDA OLACAK

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla gündeme gelen emeklilerin maaşlarına yapılacak olan promosyon ödemeleri, kamu bankaları aracılığıyla gerçekleştirilecek ve 8 ila 12 bin lira arasında değişecek. Bu gelişme, yaklaşan yerel seçimler öncesinde emeklilerin gündemine oturdu.

Emekli maaşlarındaki artış beklentisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarla daha da güçlendi. Erdoğan'ın ifadelerine göre, emeklilerin maaşlarına yapılacak olan promosyon ödemeleri, 12 bin liraya kadar çıkabilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları da emeklilerin yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyarlılığını vurgulayarak, "Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim" dedi.

‘EMEKLİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ’

Akbaşoğlu bu yılın emeklilerin yılı olduğunu ve bu konuda çaba sarfettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Emekliler bizim başımızın tacı. Çalışanlar başımızın tacı. Üreten ve Türkiye'yi büyüten çalışan kesim söz konusu ve emekli olarak primlerle orantılı karşılığın alan 16 milyon emekli insanımız var. 2024'ü biz emekliler yılı ilan etmiştik. Bu konuda düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile emeklilerimizin beklentileri var. Bu durumların değerlendirilmesine ilişkin talepleri ve yansıdı. Biz bugüne kadar duyarsız kalmadık, kalmayacağız. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çalışma ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını hep yaptılar. Promosyon düzenlemesi de yapıldı. Özel bankaların da inisiyatif alması gerekli.

Birçok alanda emeklilerimizin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı da 2024'te göz önünde bulundurup düzenlemeler düşünüyoruz. Bu konuda çalışmaları bakanlıklarımız ifa ediyorlar. Bugün Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Bu manada inşallah bu mitingle Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Talepleri dikkate alarak çalışmalar yapacağız."

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ?

Kocaeli'de en düşük emekli maaşı alanlar için yeni hesap! 10 bin TL'ye yükseliyor! - Nokta Gazetesi

Tüm gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün Ankara'da gerçekleşecek olan mitingde veya yarın olması planlanan İstanbul mitinginde seyyanen zam müjdesini açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN