Emekliler bedava tatilin keyfini çıkaracak! Ücretsiz tatil Antalya'da başladı, denize mesafesi 5 dakika

Emekliler bedava tatilin keyfini çıkaracak! Ücretsiz tatil Antalya'da başladı, denize mesafesi 5 dakika

Milyonlarca emekli bedava tatilin keyfini çıkaracak! Ücretsiz tatil Antalya'da başladı! Denize mesafesi sadece 5 dakika! Emeklilerin keyfi yerinde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu "Emeklilere Ücretsiz Tatil" projesi, Antalya'da uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda emekliler, 2023-2024 akademik yılının sona ermesinin ardından, temmuz ayında bir aylığına açılan KYK yurtlarında, 15 Temmuz - 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle ücretsiz konaklama imkanı buluyor. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde bulunan Elmalı Hamdi Yazır Yurdu'nda ağırlanan emekliler, bu hizmetten memnun olduklarını ve daha fazla kişinin bu fırsattan yararlanmasını dilediklerini belirtti.

MÜRACAATLARIN YÜZDE 25'İ ANTALYA'DA

Emeklilerin Antalya'daki KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı İhlas Haber Ajansı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Duru, emeklilerle kahvaltıda bir araya geldi ve proje hakkında bilgi verdi. Duru, "Emeklilerimizin bir hafta da olsa mutlu ve huzurlu vakit geçirmeleri amacıyla Çalışma Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde ilk emekli grubumuzu ağırladık. Bugün onlara Antalya'mızın ikramlarını sunduk. Ülkemize hizmet etmiş emektarlarımıza teşekkür etme babında katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Emeklilerimizin taleplerini dinledik, dikkate alınması açısından gerekli kurumlara ileteceğiz. Türkiye genelinde müracaatın yüzde 25'i Antalya için yapılmış bulunmakta. Antalya'nın turizm kenti olması sebebiyle talep fazla. Gelenlerin Antalya ekonomisine de katkısı oluyor, burada sadece kalma işlemini gerçekleştirdikleri için yeme içme vb. ihtiyaçlarının tamamını dışarda karşılıyorlar." dedi.

EMEKLİLER TATİLİN TADINI ÇIKARIYOR

Emeklilerin Antalya'daki KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı İhlas Haber Ajansı

İstanbul'dan bir haftalık tatil için Antalya'ya gelen Tülay Karyüz Çetinöz, projeyi çok beğendiğini belirterek, "Projeyi güzel buldum, sabah çıktık akşama kadar gezdik. Lara'ya ve Konyaaltı bölgesine gittik, hafta sonu tekne turuna gidebiliriz. Antalya merkeze ilk gelişim. Geldiğim zaman kaldığım yeri çekip arkadaşlarımla paylaştım. 'Haberimiz yoktu, neden bize daha önce söylemedin?' dediler. Bir mesaj üstüne geldik ama neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Herkese duyururuz. Benim hoşuma gitti" dedi.

Ankara'dan torunlarıyla gelen Nazife ve Mehmet Atik çifti ise, "İnternet üzerinden başvuru yaptık ve kabul edildik, Her şey çok güzel ve çok temiz. Yurdu çok beğendik. Ücretsiz tatil uygulamasını çok iyi düşünmüşler, emekliler için güzel bir fırsat. Antalya'da denize gidiyoruz, şelaleleri geziyoruz. Herkese tavsiye ederim. Memurlar çok yakın, çok anlayışlı. Odalarda klima var. Antalya sıcak ama klima varken diğer tarafı Erzurum gibi, öyle bir yaşantımız var. Arabası olmayan için taksiyle denize mesafe 5 dakika" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN