Elma sirkesiyle tırnak mantarına veda edin: Daha sağlıklı tırnaklar çıkıyor

Elma sirkesiyle tırnak mantarına veda edin: Daha sağlıklı tırnaklar çıkıyor

Tırnak mantarı, tırnaklarda enfeksiyon oluşturan bir durumdur ve genellikle tedavi edilmesi zaman alabilir. Ancak, bazı doğal yöntemler tırnak mantarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

İŞTE TIRNAK MANTARINI YOK ETMEK İÇİN DENEYEBİLECEĞİNİZ BAZI DOĞAL YÖNTEMLER:

1. Elma Sirkesi

• Nasıl Kullanılır: Elma sirkesi, antifungal özelliklere sahiptir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırın. Tırnağınızı bu karışımda 20-30 dakika bekletin. Bunu günde bir kez tekrarlayabilirsiniz.

2. Çay Ağacı Yağı

• Nasıl Kullanılır: Çay ağacı yağı, güçlü antifungal özelliklere sahiptir. Birkaç damla çay ağacı yağını doğrudan mantar enfekte olmuş tırnağa uygulayın. Günde 2-3 kez tekrarlayın.

3. Hindistan Cevizi Yağı

• Nasıl Kullanılır: Hindistan cevizi yağı, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Tırnağınıza ve çevresine bolca hindistan cevizi yağı sürün. Günlük olarak uygulamaya devam edin.

4. Sarımsak

• Nasıl Kullanılır: Sarımsak, mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olabilen doğal bir antifungal ajandır. Bir diş sarımsağı ezin ve mantar enfekte olmuş tırnağa uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra yıkayın. Bunu günde bir kez yapabilirsiniz.

5. Limon Suyu

• Nasıl Kullanılır: Limon suyu, antifungal özelliklere sahip olduğu bilinen bir başka doğal malzemedir. Taze limon suyunu doğrudan mantar enfekte olmuş tırnağa sürün ve 30 dakika bekletin. Ardından durulayın.

6. Aloe Vera

• Nasıl Kullanılır: Aloe vera, cilt sağlığına faydalıdır ve antifungal özelliklere sahiptir. Aloe vera jelini doğrudan enfekte olmuş tırnağa uygulayın. Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.

7. Zeytinyağı ve Kekik Yağı Karışımı

• Nasıl Kullanılır: Zeytinyağı ve kekik yağı karışımı, antifungal özelliklere sahip olabilir. İki yemek kaşığı zeytinyağına bir damla kekik yağı ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınıza uygulayın.

Önemli Notlar:

• Doktora Danışma: Tırnak mantarı tedavisinde doğal yöntemler denemeden önce bir dermatologa veya sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.
• Sabırlı Olun: Doğal yöntemlerin etkili olması zaman alabilir. Düzenli kullanım gerektirir.
• Hijyen: Tırnak mantarı tedavisinde hijyen çok önemlidir. Tırnaklarınızı temiz ve kuru tutun, ayakkabılarınızı düzenli olarak havalandırın.

Bu doğal yöntemler, tırnak mantarını hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak tedavi sürecinde profesyonel bir sağlık hizmeti almanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN