Elektrik kullanılıyor, topraksız yetişiyor! İlk hasat tamamlandı: 65 yaş üzerine dağıtılacak

Elektrik kullanılıyor, topraksız yetişiyor! İlk hasat tamamlandı: 65 yaş üzerine dağıtılacak

Tarım şehri Türkiye'de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda üretilen elektrik ile ısınan ve topraksız bir şekilde yetiştirilen ürünlerin ilk hasadı tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda üretilen ürünlerin hasat açılışına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üretimi yapılan çileklerin emekli kart uygulamasını kullanan ve şehirde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara ikram edileceğini duyurdu.

Nesillere daha sağlıklı ve yeşil bir Gaziantep bırakmak için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık konusundaki yatırımlarına da devam ediyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı kontrolünde işletilen Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda modern teknolojiler ile donatılan çilek serası 640 metrekare üretim, 60 metrekare ısı merkezi olmak üzere toplam 700 kare bir alan üzerinde faaliyet gösteriyor.

8 TON ÜRETİM YAPILACAK

Tesis üzerinde kurulan sistem doğrultusunda katı atıkların düzenli depolama sonucuyla oluşan metan gazı kullanılarak gaz motorları elektrik enerjisi üretirken 80 santigrat sıcak sudan yararlanılarak çilek serası otomatik topraksız tarım tekniği ile üretim yapmaktadır. Hindistan cevizi kabuğundan yetiştirilen özel LED aydınlatma ile fotosentez süresi arttırılırken serada yılda 8 ton çilek üretimi yapılması bekleniyor. Serada kullanılan enerji ise çöp gazından elde ediliyor.

Gaziantep'te katı atık tesisinde üretilen çilekler 65 yaş üstüne ücretsiz

65 YAŞ ÜZERİNE HEDİYE

Projenin açılışında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“Yılda 8 ton çileğimiz olacak. Bizim ‘Emekli Kart’ uygulamamız var. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bizim hediyemiz olarak göndereceğiz burada üretilen çilekleri. Bu kaliteli çilekleri onlarla birlikte tüketelim, onların duasıyla millete hizmet etme yolculuğuna devam edelim diyoruz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda çok fazla sinek vardı ve bu sahanın çok büyük sorunları vardı. İşi ehline vererek güzel bir yöntemle bugünlere geldik. Buraya geldiğimizde görüyoruz ki bir gram koku yok, bir tane sinek yok. Bu büyük bir başarı.”

Gaziantep'te katı atık tesisinde üretilen çilekler 65 yaş üstüne ücretsiz

ANTEP'İN ALTIN ÇAĞI OLACAK

Depolama sahasında daha modern sistemler kullanılarak üretim yapıldığına değinen Fatma Şahin, sıfır atık projesi için canla başla çalışan bir ekip olduğunu belirtti. Güneş enerjisi ve sıfır atık projeleri ile üretilen çileklerin olağanüstü bir başarı hikayesine imza attığını ifade eden Şahin, bilginin bilgeliğe dönüştüğü dönemde 2 milyon vatandaşın kendilerinden razı olduğunu söyleyerek herkesin duasıyla altın çağ dönemine beraber inşa edeceklerinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN