Dünyanın en büyük savunma şirketleri açıklandı: İlk 100’de 5 Türk şirketi yerini aldı

Dünyanın en büyük savunma şirketleri açıklandı: İlk 100’de 5 Türk şirketi yerini aldı

Defense News'in "Top 100" listesinde bu yıl 5 Türk savunma ve havacılık şirketleri yer aldı. ASELSAN 47. sıradan 42. sıraya, TUSAŞ 58. sıradan 50. sıraya, Roketsan 80. sıradan 71. sıraya, ASFAT ise 100. sıradan 94. sıraya yükseldi.

ABD merkezli yayın organı Defense News tarafından her yıl hazırlanan ve dünya genelinde en büyük savunma ve havacılık şirketlerini sıralayan Top 100 listesi, 2024 yılı için güncellendi. Türk savunma ve havacılık sanayi bu yıl, geçtiğimiz yıllara kıyasla önemli bir ilerleme kaydederek listeye beş firma ile girdi.

TÜRK ŞİRKETLERİ LİSTEDE YÜKSELİYOR

Türk savunma sanayii, 2022 yılında 3, 2023 yılında ise dört firmayla temsil edilirken, bu yıl listeye beş Türk firmasının girmesi, sektörün uluslararası alandaki etkisinin arttığını gösteriyor.

ASELSAN: EN YÜKSEK SIRA

ASELSAN, geçen yıl 47. sırada yer aldığı listede bu yıl 42. sıraya yükselerek, Türk şirketleri arasında en yüksek sırada yer aldı.

TUSAŞ: YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

TUSAŞ, önceki yıl 58. sırada bulunurken, bu yıl 50. sıraya yükseldi.

ROKETSAN: YENİDEN LİSTEDE

ROKETSAN, 2019'da 96. sıradan listeye girmiş, 2020'de 89. sıraya yükselmişti. 2021'de listeden düşen şirket, 2022'de 86. sıradan tekrar listeye dönmüştü. Bu yıl ise 71. sırada yer aldı, büyüme trendini devam ettirdi.

MKE A.Ş.: İLK KEZ LİSTEYE GİRDİ

Listeye bu yıl ilk kez giren MKE A.Ş., 84. sırada kendine yer buldu.

ASFAT: İLERLEME GÖSTERDİ

Geçen yıl 100. sırada yer alan ASFAT, bu yıl 94. sıraya yükseldi. Şirket, savunma sanayii projelerindeki başarısıyla listeye girmeyi başardı.

Listenin birinci sırasında ABD merkezli Lockheed Martin 1 yer alırken, ikinci sırada Çin merkezli Aviation Industry Corporation of China yerini buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN