Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesine ilişkin açıklama: Resmi prosedürlere uygun gerçekleşti

Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliyesine ilişkin açıklama: Resmi prosedürlere uygun gerçekleşti

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve dün gece saatlerinde ailesine ve avukatına haber verilmeden tahliye edildiği öne sürülen Dilruba Kayserilioğlu hakkında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, "Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup, bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir" denildi.

Sokak röportajında sosyal medya platformu Instagram'a erişim yasağını eleştirdikten sonra "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla 18 gün önce tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün gece saatlerinde ailesine ve avukatına haber verilmeden tahliye edildiği iddia edildi.

'NE BENİM NE AVUKATININ TAHLİYEDEN HABERİMİZ YOK'

Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, "Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yazılı açıklama geldi. Açıklamada Dilruba Kayserilioğlu hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 29 Ağustos tarihli tahliye müzekkeresinin aynı gün saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düştüğünü ve bunun üzerine hemen tahliye işlemlerine başlatıldığı belirtildiği.

'RESMİ PROSEDÜRLER EKSİKSİZ OLARAK UYGULANDI'

Tutuklunun saat 20.00 sıralarında tahliye edildiğinin bildirildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Adı geçen tutuklunun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı tespit edilmiş, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar parası kendisine eksiksiz olarak teslim edilmiştir. Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü yaşadığını beyan eden bütün tutuklulara kurum idaresince gerekli yardım sağlanmaktadır. Adı geçen tutukluya da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edilmiştir. Kampüs önünde Aliağa ilçe merkezine sürekli giden toplu ulaşım araçları bulunduğundan ilçe merkezine ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup, bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir"

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu İzmir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Dilruba, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tahliye edilirken, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Dilruba'nın avukatı Hüseyin Yıldız, jet hızında iddianamenin açıldığını belirterek 3 Eylül'de davanın görüleceğini belirtmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün (29 Ağustos) Dilbura'yı ziyaret etmiş, tutukluluğunun hukuksuz olduğunu belirterek 3 Eylül'deki davada tahliye edileceğini umut ettiklerini ifade etmişti.

DİLRUBA RÖPORTAJDA NE DEMİŞTİ?

Instagram'a geçici olarak getirilen erişim yasağı ile sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin eleştirilerde bulunan Dilruba'nın röportajında öne çıkan cümleleri şöyle:

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek, o da çıkıp babasının ahırı gibi, çiftliği gibi kullanır. Bir akşam çat diye (Instagram'ı) kapattım olmaz. Hayvanlar ölsün istiyor. Hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Sosyal medyayı kapatması darbe, hayvan katliamıyla ilgili yasa çıkarması darbe. Şu an parmağında oynatıyor bu çok yanlış. Değil Cumhurbaşkanı, dünyanın sahibi bile olsa kafasına göre Instagram'ı kapatamaz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN