Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Herhangi bir devlet makamını hedef almadım

Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Herhangi bir devlet makamını hedef almadım

İzmir'de sokak röportajında mikrofon tutulan Dilruba K. Instagram'ın erişime engellenmesi ve Hamas lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesini eleştirmişti. Röportajın yayınlanmasının ardından tutuklanan Dilrura K.'nin ifadesi ortaya çıktı: Herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadım. Ben "Gerizekalı" kelimesini Instagram'ın kapatılması ve hayvanların katledilmesi olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşları yönelik kullandım...

İzmir'de YouTube kanalında yayınlanan sokak röportajında mikrofon tutulan Dilruba K. Instagram'ın erişime engellenmesi ve Hamas lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesini sert ifadelerle eleştirmişti. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, röportajın yayınlanmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan 33 yaşındaki Dilruba .K.'nin ifadesi ortaya çıktı.

Savcılık sorgusunda Instagram'ın kapatılmasına ilişkin verdiği röportajı anlatan Dilruba K. röportajda herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadığını söyleyerek, "Gerizekalı" kelimesini Instagram'ın kapatılması ve hayvanların katledilmesinin hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşlara söylediğini ifade etti. İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Dilruba K'nin ifadesi şöyle

'HERHANGİ BİR DEVLET MAKAMINI HEDEF ALMADIM'

"Ben röportajımda herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadım. Ben gerizekalı kelimesini Instagram'ın kapatılması ve hayvanların katledilmesi olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşları yönelik kullandım. Özellikle Cumhurbaşkanı'nı veya başka bir şahsı kastetmedim. Farklı bir anlama sebep olduysam özür dilerim"

İzmir'de özel bir şirkette çalışan Dilruba K. "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından yargılanıyor. Genç kadın, İzmir Aliağa Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor.

'HALKIN SESİ KESİLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR'

Dilruba K.'nın İzmir Barosu'na avukatı Hüseyin Yıldız, açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek videonun tamamına bakıldığında Cumhurbaşkanı'nın şahsına ve makamına herhangi bir hakaret unsuru olmadığını söyledi. Yıldız, ayrıca müvekkilinin anksiyete rahatsızlığının bulunduğunu ve kalbinde de delik olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dilruba K. Instagram yasağının sorulması üzerine "21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkıp da tek bir adama verirsek, o da böyle babasının çiftliği gibi, ahırı gibi kullanır. Kendi Instagram'ı açık bir şekilde Cuma mesajları yayımlıyor. Ve hatta bunu destekleyenler de var: 'Tabii ki kullanacak tabi ki açacak' diye. Bu dediğim yanlış da anlaşılabilir başka yerlere de gidebilir. Hiç umurumda değil" demiş ve Hamas lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesine tepki göstermişti.

Dilruba K. hükümete destek verenleri de hem Instagram yasağını hem de sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeyi gerekçe göstererek eleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN