Devletten sosyal yardım alanlar dikkat! Bu kişilerin yardım parası kesilecek: Bakanlık tek tek takibe aldı

Devletten sosyal yardım alanlar dikkat! Bu kişilerin yardım parası kesilecek: Bakanlık tek tek takibe aldı

Sosyal yardım alanlar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Sıkı takip süreci başlıyor! Bu kişilerin yardım parası kesilecek! Bir anda sosyal desteğinizden olabilirsiniz! Bakanlık tek tek takibe aldı...

Çeşitli sebeplerle sosyal yardım alanlar arasında yeni takip başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı sıkı takip yapacağını duyurdu. Sosyal yardımdaki suistimallerin önüne geçmek için harekete geçildi...

SIKI TAKİP BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal yardım sistemindeki suistimalleri engellemek amacıyla kapsamlı bir takip süreci başlattı. Gücü olduğu halde iş aramayan, kayıtsız çalışanlar ve boşanmış gibi görünerek yetim aylığı alan kişilere yönelik ciddi önlemler alınıyor. Özellikle eşinden boşandığı halde birlikte yaşamaya devam eden ve bu durumdan yararlanarak yetim aylığı alan kadınlar, Bakanlık tarafından mercek altına alındı.

Ev alacaklara 500 bin lira karşılıksız yardım! Sosyal yardım programları belirlendi... | Ekonomi Haberleri

SOSYAL YARDIM SUİSTİMALLERİ ÖNLENİYOR

Bakanlık, sosyal yardım alan kişilerin gerçek ihtiyaç sahipleri olup olmadığını denetlemek için yeni bir süreç başlattı. Bu kapsamda, iş gücü olmasına rağmen iş aramayıp yardım almaya devam edenler ile kayıtsız çalışanlar takibe alınacak. Bu kişilerin sosyal yardımları, suistimal tespit edilmesi durumunda kesilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tür durumları tespit etmek için sıkı denetimler gerçekleştirecek.

İSTİHDAMA YÖNLENDİRME ÇALIŞMALARI

Bu denetimlerin yanı sıra, iş gücü olan ancak iş aramayan kişilerin istihdama kazandırılması hedefleniyor. İŞKUR, bu süreçte aktif bir rol üstlenerek, işsizlere yönelik meslek danışmanlığı hizmetleri sunacak. Ayrıca, sosyal yardım alan kişilerin istihdam edilebilirliği artırılacak, bu amaçla eğitim ve meslek edindirme programları yaygınlaştırılacak.

Aile Destek Programı ödeme tarihleri 2023! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? - Ekonomi Haberleri

SOSYAL YARDIM ALAN HANE SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ

Türkiye’de sosyal yardım alan hane sayısındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. 2017 yılında 3.2 milyon olan sosyal yardım alan hane sayısı, 2023 yılı itibarıyla 4.99 milyona yükseldi. Bu artış, son dört yılda 1.7 milyon daha hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını gösteriyor. Ülke genelinde sosyal yardım alan hanelerin oranı 2017’de yüzde 13.7 iken, 2023’te yüzde 18.4’e çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN