Dervişoğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu basının sorularını yanıtladı. Dervişoğlu'nun 'Hemen seçim olacaksa biz İYİ Parti olarak hazırlıklarımıza başladık' açıklaması dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Erbakan ve Dervişoğlu görüşmenin ardından basının sorularını yanıtladı.

ERKEN SEÇİM

Dervişoğlu:

-Erken seçim konusunda görüşlerimi ifade etti. Hemen seçimin gündeme getirilmesi lazım. Onu değerlendirmek durumundayız. Siyasi partiler erken seçim istiyorlarsa ben buradan ilan ediyorum. Biz hazırlıklarımıza başladık.

-Benim istememle seçim olmuyor. İktidarın erken seçime destek vermesi lazım. Türkiye'de erken seçim olacaksa İYİ Parti hazırdır.

Erbakan:

-Türkiye'de ekonomik koşullar her geçen gün artıyor. Göstergeler de işlerin kötüye gittiğini gösteriyor. Orta vadeli program, borç ve faize dayalı ekonomi modelinin devam edeceğini gösteriyor. Bütçe açığının, faiz ödemesinin, borçlanmanın artacağını bunların yükününün de zam ve vergi olarak millete yükleneceğini açıkça ortaya koyan bir programla karşı karşıyayız. Bizler böyle bir durumda erken seçim yapılmasını konuşabilmeliyiz.

-Milletin dayanacak gücü kalmamış yeni ekonomi yönetimi 2 yıl içinde düzeltmeye gidemezse erken seçim gündeme gelebilir diye düşünüyoruz.

ANAYASA MAHMEKESİ CAN ATALAY AÇIKLAMASI

Erbakan:

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına hoşumuza gitmese de saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz.

Dervişoğlu:

-Türkiye'nin gündemine böyle bir konunun taşınması Türk demokrasisi için hoş değil. Ortada bir mahkeme kararı var. Bunları doğru biçimde ele almak lazım. İktidarın mahkeme kararlarıyla inatlaşması adalet duygusunun zedelenmesine sebep oluyor. Adalet duygusu zedelenince de zedelenmeyen hiçbir müessese kalmıyor. Mahkeme kararlarının uygulanması lazım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN