CHP'den Can Atalay açıklaması: Gasp edilen milletvekilliği iade edilmeli

CHP'den Can Atalay açıklaması: Gasp edilen milletvekilliği iade edilmeli

AYM, TBMM tarafından Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi'nde bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğunu tespit etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen "Seçilmiş bir milletvekilini hapiste tutma utancına derhal son verilmelidir." diyerek iktidara çağrıda bulundu. Gökçen, TBMM'nin derhal toplanarak AYM kararını Genel Kurul'a okutulması ve Atalay'ın gasp edilen milletvekilliği iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yüksek Mahkeme, oy çokluğuyla Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Hatay'da TİP Milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi. Anayasa Mahkemesi'nin 22 Şubat 2024'te verdiği Atalay kararının Resmi Gazete'de 5 ay 10 gün sonra yayınlandığı görüldü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini 'yok hükmünde' saymasına ilişkin açıklama yaptı. "Seçilmiş bir milletvekilini hapiste tutma utancına derhal son verilmelidir." denilen açıklamada iktidara çağrıda bulunuldu.

140592.jpg

Gökçen, TBMM'nin derhal toplanarak AYM kararını Genel Kurul'a okutulması ve Can Atalay'ın gasp edilen milletvekilliği iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mevcut Anayasa'ya ve AYM kararlarına uymayanlarla bu ülkenin sorunlarının çözülemeyeceğini kaydeden Gökçen, iktidarın yeni anayasa çağrılarına yönelik, "Anayasa'yı uygulamanlar ile bir Anayasa masasına oturulmaz." dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN