Demirtaş’tan TUSAŞ saldırısına kınama: Öcalan inisiyatif alırsa tüm gücümüzle arkasında olacağız

Demirtaş’tan TUSAŞ saldırısına kınama: Öcalan inisiyatif alırsa tüm gücümüzle arkasında olacağız

Selahattin Demirtaş, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı ve Öcalan’ın barış sürecinde bir inisiyatif alması durumunda tüm güçleriyle destek vereceklerini vurguladı. Demirtaş, barış isteyenlerin sesinin bu kez bastırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan’daki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını kınadı. Edirne Cezaevi'nde bulunan Demirtaş, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı sert bir dille eleştirdi ve barış arayışlarını hedef alan girişimlere karşı net bir tutum sergiledi.

Demirtaş, açıklamasında özellikle Abdullah Öcalan’ın barış sürecinde bir rol alması durumunda kendilerine tam destek vereceklerini vurguladı. “Eğer Öcalan bir inisiyatif alır ve siyasetin önünü açmak isterse tüm gücümüzle arkasında olacağız,” diyen Demirtaş, barış isteyenlerin sesinin bu kez bastırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Demirtaş’ın açıklaması şu şekilde devam etti:

“Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sorunlarımızın konuşarak, diyalogla ve siyaset yoluyla çözülmesini kanla engellemeye çalışan anlayış bilmelidir ki, demokratik siyaseti ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN