Davutoğlu'ndan Engin Polat'ın tahliyesine tepki: Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir

Davutoğlu'ndan Engin Polat'ın tahliyesine tepki: Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir

Kara para aklama ve yasadışı bahis suçlamaları ile yargılanan Engin Polat'ın tahliye edilmesine tepkiler sürüyor. Tahliye kararı ile ilgili "Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir." diyen Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, "Milyonlarca vatandaşın gözü önünde işlenen ve hatta sergilenen bir fenomen davasında gelinen nokta, daha çok çal ki; daha güçlü olasın! Bir tek kararla adalet, emek ve helal kavramlarının yok edildiği bir toplumda ahlakın ayakta kalabilmesi mümkün değildir." diye konuştu.

Kara para akladıkları iddiasıyla 40'ar yıla kadar hapisleri istenen Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise 4 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazda bulunma kararı aldı ancak savcılığın itiraz kararı reddedildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Polatlar davasındaki tahliyelere tepki gösterdi. Davutoğlu, "Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir. Milyonlarca vatandaşın gözü önünde işlenen ve hatta sergilenen bir fenomen davasında gelinen nokta, daha çok çal ki; daha güçlü olasın! Bir tek kararla adalet, emek ve helal kavramlarının yok edildiği bir toplumda ahlakın ayakta kalabilmesi mümkün değildir." dedi.

Davutoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir. Milyonlarca vatandaşın gözü önünde işlenen ve hatta sergilenen bir fenomen davasında gelinen nokta, daha çok çal ki; daha güçlü olasın! Bir tek kararla adalet, emek ve helal kavramlarının yok edildiği bir toplumda ahlakın ayakta kalabilmesi mümkün değildir.

Bütçe açıklarını kapatmak için fakir fukaraya vergi yükleyen, özgürlük açıklarını örtmek için kendilerinden farklı düşünenleri mahkum eden iktidar sahipleri bu tablodan da utanç duymuyorlarsa yazıklar olsun!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN