Çöpe atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı

Çöpe atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, çöp konteynerine atılan bir çuvalın içinden altı yavru köpek bulundu. Yoldan geçen öğrenciler durumu fark edip, köpekleri bir hayvansevere teslim ederek veterinerde tedavi ettirdiler.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çöp konteynerinin içine atılan çuvalın içerisinden 6 yavru köpek çıktı.

Önceki gün gerçekleşen olayda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencileri Ayşegül Oktay ve Sudenaz Vural, okuldan eve dönerken çöp konteynerinden gelen sesleri duydu. Sesleri takip eden öğrenciler, konteynerdeki açık bir çuval ve poşetten gelen yavru köpek seslerini fark ettiler. Çuvalın üzerinde kan lekeleri olduğunu gören gençler, büyük bir şaşkınlık yaşadılar. İçinde altı köpek yavrusu bulunan çuvalı ve poşeti hemen çıkararak yardım çağrısında bulundular.

Öğrenciler, okul temsilcisi ve hayvansever Mete Üründü’yü arayarak destek istediler. Eşi Müşerref Üründü ile birlikte olay yerine gelen Mete Üründü, yeni doğmuş ve üzerinde hala kan bulunan yavruları özel bir veteriner kliniğine götürdü. Klinik, yavruların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

2ffh2dh2.jpg

Mete Üründü, olayla ilgili olarak, "Arkadaşlarımız konteynerden gelen sesleri duyup, içindeki köpek yavrularını bulmuşlar. Beni arayarak yardım istediler. Eşimle birlikte hemen olay yerine gittik. Yavrular çok küçüktü ve üzerlerinde hala kan vardı. Hemen veteriner kliniğine götürdük. Tedavileri yapıldı ve şu an kontrol altındalar, sağlıkları gayet iyi. Bu bir vahşettir, lütfen duyarlı olalım. Bu hayvanlara yardımcı olalım. Bakamayacak durumdaysanız, Alaşehir Belediyesi'nden yardım isteyin. Hayvanları sevmeyen hiç kimseyi sevmez," dedi.

Yavruları bulan Ayşegül Oktay ise, "Arkadaşımla büfeye giderken çöp konteynerinden gelen çocuk sesine benzer bir ses duyduk. Çöpe baktığımızda çuval içinde hareket eden köpek yavruları gördük. Çuvalı çıkarıp yavruları kurtardık, ama konteynerden hala ses geliyordu. Tekrar baktığımızda poşet içinde iki yavru daha bulduk. Ne yapacağımızı bilemedik, Mete Üründü’yü aradık ve yardım istedik. O da sağ olsun gelip yavrulara sahip çıktı," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN