Çocuklar üzülüyor, aileler seviniyordu! Roblox Türkiye'de yeniden açılıyor: Yetkililerden açıklama geldi

Çocuklar üzülüyor, aileler seviniyordu! Roblox Türkiye'de yeniden açılıyor: Yetkililerden açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde Instagram uygulamasına getirilen erişim engelinin ardından çocukların çok sevdiği Roblox oyununa da erişim engeli getirilmişti. Söz konusu bu durum hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'deki çocukların popüler oyunlarından biri olan Roblox, geçtiğimiz aylarda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeline maruz kalmıştı. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar sonrası, oyun platformuna erişim engeli getirilmişti. Ancak, Roblox'un Türkiye'de yeniden açılacağına dair umut verici gelişmeler yaşandı. Yetkililer, engel kararına itiraz ettiklerini ve yerel düzenlemelere uyum sağlama konusunda işbirliği yaptıklarını açıkladı.

yeni-proje-001.jpg

DETAYLAR KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Dünya.com’da yer alan habere göre, Roblox'un erişim engelinin kaldırılması için yürütülen çalışmaların detayları paylaşıldı. Roblox, Türkiye'deki yerel yetkililerle sürekli iletişim içinde olduklarını ve yerel yasa ve düzenlemelere tam uyum sağlamak amacıyla çaba gösterdiklerini duyurdu. Şirket, "Erişim engelinin kaldırılması için yetkililerle işbirliği yapıyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

yeni-proje-1-001.jpg

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox'un Türkiye'de erişime kapatılmasının gerekçelerini açıkladı. Bakan Tunç, "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir ve çocuklarımızın korunması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür" dedi. Bakan, devletin çocukların güvenliği konusundaki kararlılığını vurguladı.

Roblox yasak kararının üzerinden geçen bir ayın ardından yeni bir açıklama yaptı. Roblox’tan gelen Türkiye yasağına ilişkin resmi açıklama şöyle:

Erişimin yeniden sağlanması için...

* 2 Eylül 2024 günü Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı bir temyiz dilekçesi verdik. Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreçler nedeniyle davanın detayları hakkında yorum yapamıyoruz.

* Roblox, Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı göstermektedir, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve Roblox kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır.

* İşbirliği ve etkileşim yoluyla, Roblox’un öğrenme, yaratma ve anlamlı bağlantılar kurma platformu olarak Türk toplumunda canlı ve olumlu bir rol oynayacağına inanıyoruz. Vizyonumuz, insanların güvenli, medeni ve iyimser bir dünyada bir araya gelme şeklini yeniden tasarlamaktır.

* Güvenliğe derin bir bağlılığımız var ve Topluluk Standartlarımızı uygulamak, kötü niyetli veya zararlı faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış kapsamlı bir proaktif ve önleyici güvenlik önlemlerine sahibiz.

* Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle işbirliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almaya ve güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhüdümüzü yerine getirmeye kararlıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN