Çiftçilerin başına bir bela daha! Fındıktan sonra o meyvede de görüldü, Tarım Bakanlığı'ndan acil uyarı

Çiftçilerin başına bir bela daha! Fındıktan sonra o meyvede de görüldü, Tarım Bakanlığı'ndan acil uyarı

Çiftçilerin başı bir türlü beladan kurtulmuyor! Şimdi de bu çıktı! Fındıktan sonra o meyvede de görüldü! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan acil uyarı...

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, kivi bahçelerinde Kahverengi Kokarca erginlerinin ve yumurtadan çıkan nimflerin tespit edildiğini açıkladı. Zararlıyla mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldı.

KAHVERENGİ KOKARCA TEHDİDİ VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

İstanbulluların başı dertte! Kokarca böceği nedir, nasıl mücadele edilir?

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yürütülen Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucunda kivi bahçelerinde bu zararlının yayılımının gözlemlendiğini belirtti. Üreticilere, yaprak altlarında ve meyveler üzerinde yeni çıkmış nimfler ve erginler görüldüğünde kimyasal mücadeleye başvurmaları gerektiği vurgulandı. Kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünleri, Bakanlık Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı'nda yer almakta. Buradan ulaşabilirsiniz.

KİMYASAL MÜCADELEDE KULLANILACAK İLAÇLAR

Ordu'da sahil kesiminde fındık bahçelerinde ilaçlama çalışmalarına başlandı - Son Dakika Haberleri

  • Etken Madde: 800 g/l Malathion + 12,8 g/l Gamma-cyhalothrin
    • Doz: 100 ml/da
  • Etken Madde: 40 g/l Pyrethrin
    • Doz: 100 ml/100 lt su
  • Etken Madde: 10 g/l Azadirachtin A
    • Doz: 300 ml/100 lt su

KİMYASAL MÜCADELEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilaçlama sırasında zehirlenmemek için alınması gereken önlemleri de detaylandırdı. İlaçlama esnasında yemek yenmemesi, gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme kullanılması gerektiği belirtildi. İlaçlama bittikten sonra vücudun bol sabunlu su ile yıkanması ve boş ilaç ambalajlarının uygun bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ilaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süreyle hayvan otlatılmaması gerektiği belirtildi.

Fındık ve kivi dışında arıcılığın da önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirten müdürlük, ilaçlama sırasında arıların su içtiği kaynaklara bitki koruma ürünlerinin bulaştırılmaması gerektiğini vurguladı. İlaçlamaların akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN