CHP’li Karaca'dan iktidara AYM tepkisi: Sansür hukukun üstünlüğünü zedeliyor

CHP’li Karaca'dan iktidara AYM tepkisi: Sansür hukukun üstünlüğünü zedeliyor

Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sansür ve baskıların demokrasi ve hukukun üstünlüğü için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, AYM'nin bu baskılara karşı direnmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi'ne yönelik yapılan sansür ve baskıların demokratik değerler ve hukukun üstünlüğü açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu açıkladı. Karaca, siyasi iktidarın AYM'yi susturmaya çalışmasının demokratik dengeyi ve adaleti zedeleyen vahim bir durum olduğunu belirtti.

Karaca, hukukun üstünlüğünü savunan bir kurumun sansüre maruz kalmasının demokratik ilkelerin çiğnenmesi ve hukukun üstünlüğüne meydan okunması anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, AYM'nin siyasi baskılara boyun eğmeyeceğini ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini güçlü bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyledi. Bu tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkmanın ve hukukun üstünlüğünü savunmanın herkesin sorumluluğu olduğunu da ekledi.

Karaca'nın paylaşımı şöyle:

Sonunda AYM’yi de sansürlediler… Özgürlüklerin kısıtlanmasının hukuka aykırı olduğuna ilişkin yargı kararlarına tahammül edemiyorlar. Siyasi iktidarın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sansür ve baskıları demokrasi, hukuk ve özgürlükler açısından büyük bir tehdit oluşturuyor. AYM'nin siyasi iktidar tarafından susturulması, demokratik dengeyi ve adaleti zedeleyen vahim bir durum. Her şeye rağmen hukuka uygun kararlar alan bir kurumun sansüre maruz bırakılması demokratik ilkelerin ayaklar altına alınması anlamına gelirken aynı zamanda hukukun üstünlüğü ilkesine ve demokratik değerlere ciddi bir meydan okumaya da işaret ediyor. Anayasa Mahkemesi'nin siyasi baskılara boyun eğmeyeceğini ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini güçlü bir şekilde vurgulaması gerekiyor. Bu tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkmak ve hukukun üstünlüğünü savunmak da hepimizin sorumluluğu…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN