CHP heyeti, İstanbul Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Heyet, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Saraçhane Meydanı’nda toplanan grupla polis arasında tampon bölge oluşturulacağını duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saraçhane'de gerçekleşen protesto gösterileriyle ilgili olarak İstanbul Valiliği ile bir görüşme gerçekleştirdi. CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş, Deniz Yavuzyılmaz, Sevgi Kılıç ile İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik yer aldı. Heyet, İstanbul Valisi Davut Gül ile bir araya gelerek gösterilerdeki güvenlik önlemlerini ve olası gerilimlerin önüne geçmek için alınabilecek tedbirleri masaya yatırdı.
“SARAÇHANE’DEN AYRILMAYACAĞIZ”
Görüşmenin ardından açıklama yapan İl Başkanı Özgür Çelik, CHP’nin Saraçhane’deki varlığını sürdüreceğini vurguladı. Çelik, “Biz Saraçhane’deyiz ve Saraçhane’den de ayrılmayacağız. Eğer Taksim’e yürümek isteyenler varsa, bunlar provokasyon yapmayı amaçlayan kişilerdir” ifadelerini kullandı.
Çelik, partinin gösteriler sırasında yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için bir dizi önlem alacağını da duyurdu. Bu kapsamda, Saraçhane Meydanı’nda toplanan protestocu gruplarla güvenlik güçleri arasında bir “tampon bölge” oluşturulacağı belirtildi.