CHP'de olağanüstü kurultay günü

CHP'de olağanüstü kurultay günü

CHP, bir önceki kurultaya yönelik soruşturma sonrası kayyum riskini önlemek amacıyla bugün Ankara'da olağanüstü kurultay düzenliyor. Kurultayda genel başkanlık ve parti meclisi seçimleri yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), “İrade milletindir” sloganıyla 21. Olağanüstü Kurultayı’nı bugün Ankara’da gerçekleştiriyor. Kurultay, başkentteki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplanırken, sadece partililer için değil, Türkiye siyaseti açısından da kritik bir dönüm noktası niteliği taşıyor.

Kurultay, CHP’ye kayyum atanması ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla olağanüstü toplanıyor.

KURULTAYIN DİVAN BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU

Kurultayın divan başkanlığını, 31 Mart yerel seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu üstlenecek. Delegeler, genel başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri için de oy kullanacak.

ÖZGÜR ÖZEL VE ÜMİT UYSAL GENEL BAŞKANLIK YARIŞINDA

Genel Başkanlık için yeniden aday olan mevcut CHP lideri Özgür Özel’e karşı, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da aday olacağını duyurdu. Uysal’ın adaylığı parti içinde birden fazla sesin ve farklı görüşlerin temsil edilmesi açısından dikkat çekici bir gelişme olarak görülüyor.

Kurultayda PM ve YDK üyelerinin çarşaf liste yöntemiyle seçilmesi bekleniyor.

SALICI’DAN “DENGE VE DAYANIŞMA LİSTESİ”

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, kurultay öncesi yaptığı açıklamada, “denge ve dayanışma listesi” hazırlığında olduklarını açıkladı. Salıcı, “Nasıl bir ülke istiyorsak, öyle bir parti istiyoruz. Bu liste, CHP’nin tüm bileşenlerini temsil edecek” diyerek, kapsayıcı bir yapı kurma arzusunu vurguladı.

Ayrıca kurultaya, geçtiğimiz yıl koltuğu Özgür Özel’e devreden Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, eski genel başkanlar da davet edildi.

Kurultay öncesi sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çağrı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu yoldan dönüş yok, Ekrem İmamoğlu'nu almadan durmayacağız” diyerek, hem partililere hem kamuoyuna güçlü bir mesaj verdi. Özel, kurultay sonrası gerçekleştirilecek mitinge de geniş katılım çağrısı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN