Büyükşehir belediyesinden suya yüzde 15 indirim! Marmara Bölgesi'nin en pahalı suyunu tüketiyorlardı

Büyükşehir belediyesinden suya yüzde 15 indirim! Marmara Bölgesi'nin en pahalı suyunu tüketiyorlardı

Marmara Bölgesi'nin en pahalı su tarifesini uygulayan bir büyükşehir belediyesi, suya yüzde 15 indirim yaparken tarımsal sulamada da 20 dekara kadar ücretsiz su verilmesine karar verdi. İşte detaylar...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın verdiği önerge doğrultusunda; 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) Genel Kurulunda vatandaşların heyecanla beklediği, ücretsiz tarımsal sulama ve su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması maddeleri oylandı.

balikesir-buyuksehir-belediye-meclisi.jpg

TARIMSAL SULAMA 20 DEKARA KADAR ÜCRETSİZ

Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen maddeler doğrultusunda; tarımsal sulama hizmeti 0-20 dekar arası tarlalarda ücretsiz olurken, 20-40 dekar arası tarlalarda ise yüzde 50'si Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50'si de abone tarafından karşılanacak.

SU TARİFESİNDE İNDİRİM 1 HAZİRAN'DA BAŞLADI

Marmara Bölgesi'nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirlilerin, hane halkı ekonomisine katkı sağlamak amacı ile su fiyatlarına yansıtılacak yüzde 15 oranında indirim; konutlar, işyerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak. İndirim, 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN