Bunaltan sıcaklara yağmur molası: İstanbul'da etkili olacak

Bunaltan sıcaklara yağmur molası: İstanbul'da etkili olacak

Türkiye'nin birçok bölgesi Afrika sıcaklarının etkisi altında kavruluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, sıcak hava dalgasının etkisi altındaki İstanbul, bugün ve yarın (23-24 Temmuz) gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek. Gündüz saatlerinde hava sıcaklığının 32-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu da, sıcak havadan bunalan İstanbulluları rahatlatacak. Sağanak yağışların ani ve kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'da son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, yüksek nem oranıyla birleşerek gece ve gündüz hayatı zorlaştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, özellikle iç kesimlerde düşmeye başlayacak. İç kesimlerinde çarşamba gününden itibaren, yoğun sağanak yağışlar bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, sıcaklıkların bir nebze düşeceğini, iç kesimlerde çarşamba gününden itibaren sağanak beklendiğini söyledi. Özdemirci, sıcaktan bunalan İstanbul’da da bugün ve yarın yağmur beklentisi olduğunu ifade etti.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yurtta mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların yarından itibaren azalacağına işaret eden Özdemirci, “Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak sıcaklıklar, özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine düşecek. Cumartesi gününden itibaren ise iç kesimlerde biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde şu anda yaşadığımız sıcaklıklardan daha düşük sıcaklıklar göreceğiz.” diye konuştu.

İÇ BÖLGELERDE SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi’nde 35-36 derece seyreden sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 ve cumartesi gününden sonra 28-29 dereceye kadar düşeceğini aktardı.

Sıcaklık düşüşünün özellikle yurdun iç kesimlerinde yaşanacağını vurgulayan Özdemirci, sahil kesimlerinde sıcaklıkların sadece 1-2 derece azalacağını bildirdi.

MARMARA'NIN BATISINDAN BAŞLAYACAK, İÇ KESİMLERE İLERLEYECEK

Bugün Marmara’nın batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak beklendiğini anlatan Özdemirci, şunları kaydetti:

“Çarşamba günü sağanağın etki alanı genişleyecek, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Öte yandan Aydın ve Denizli'de 42-43, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde olacak.”

İSTANBUL’DA YAĞMUR BEKLENTİSİ

İstanbul’da bugün ve yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren Özdemirci, 3 gün boyunca sıcaklıkların gündüz 32-33, gece 25-26 arasında seyredeceğini söyledi.

ANKARA’DA SICAKLIK DÜŞECEK

Ankara’da bugün parçalı bulutlu havanın hakim olacağını ve yağış beklentisinin olmadığını kaydeden Özdemirci, “Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentimiz var. Perşembe günü yağışlı, 21-33 derece sıcaklık bekliyoruz.” dedi.

İZMİR’DE SICAKLARA DEVAM

Özdemirci, İzmir’de 3 gün boyunca sağanak beklenmediğini, sıcaklıkların 36-38 derecelerde seyredeceğini ifade etti.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren kentte yerel gök gürültülü sağanak geçişler beklendiğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul, güne 28 derece civarında hava sıcaklığı ve az bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Rüzgarın poyrazdan orta kuvvette, aralıklarla kuvvetlice esmesi bekleniyor. Öğle saatlerinde sıcaklıkların 33 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak geçişler öngörülüyor. Yağışların, geçen iki haftadan bu yana etkisini gösteren sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltması ve hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve 1-2 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 5 Ağustos'a kadar mevsim normalleri civarında ve 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

haritatahmingun1-2.png

24 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

25 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

26 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

27 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN