Bu mesleği bilen işsizlik nedir bilmiyor! Türkiye'de en çok aranan meslekler açıklandı

Bu mesleği bilen işsizlik nedir bilmiyor! Türkiye'de en çok aranan meslekler açıklandı

Bu mesleği bilenler ne işsizlik biliyor, ne de maddi sıkıntı çekiyor! Türkiye2de en çok aranan meslekler açıklandı! İşte ayrıntılar...

Eleman.net, 2024 yılının ilk yedi ayında Türkiye genelinde en çok başvuru yapılan ve iş bulma fırsatı sunan meslekleri açıkladı. Güvenlik görevlisi ve depo elemanı, bu dönemde en çok başvuru alan meslekler arasında zirveye yerleşti. Aynı dönemde işverenler ise güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik personeli ile reyon görevlisi arayışında yoğunlaştı.

İSTİHDAMDA GIDA SEKTÖRÜ ÖNE ÇIKTI

Yiyecek Endüstrisinde İş Sağlığı Güvenliği - Erataş İş Güvenliği Ekipmanları

Gıda sektörü, 2024'ün ilk yedi ayında en yüksek işe alım oranını yakalayarak dikkat çekti. İmalat sanayi ise en fazla çalışan arayışında bulunan sektör olarak öne çıktı. Türkiye genelinde en çok iş ilanı İstanbul'da verilirken, en az ilan ise Bayburt'ta yayınlandı.

EN FAZLA BAŞVURU YAPILAN MESLEKLER

Eleman.net verilerine göre, 2024'ün ilk yedi ayında en fazla başvuru yapılan meslekler sıralaması şu şekilde oluştu: Güvenlik görevlisi %5,45 oranıyla birinci sırada yer alırken, onu %5,14 ile depo elemanı takip etti. Bu meslekleri %3,03 ile ön muhasebe elemanı, %2,86 ile temizlik görevlisi, %2,79 ile şoför, %2,53 ile üretim elemanı, %2,51 ile eleman, %2,28 ile satış danışmanı, %2,26 ile müşteri temsilcisi ve %2,18 ile muhasebe elemanı izledi.

EN ÇOK GÜVENLİK GÖREVLİSİ ARANIYOR

2020 EGM ÖGG sınav sonuçları öğrenme ekranı!(egm.gov.tr) 88.ÖGG (özel güvenlik) sınav sonuçları açıklandı mı? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İşverenlerin en çok aradığı meslekler sıralamasında ise güvenlik görevlisi %7,01 oranıyla birinci sırada yer aldı. Onu %4,76 ile temizlik görevlisi, %4,10 ile depo elemanı, %2,90 ile eleman, %2,31 ile satış danışmanı, %2,16 ile garson, %1,99 ile kasiyer, %1,95 ile üretim elemanı, %1,68 ile kurye ve %1,53 ile muhasebe elemanı takip etti.

Eleman.net CEO'su Levent Dicle, 2024 yılının ilk yarısında elde edilen veriler hakkında yaptığı açıklamada, özellikle büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu nedeniyle güvenlik görevlisi talebinin arttığını vurguladı. Dicle, "Son dönemde güvenlik görevlisi ve turizm elemanı mesleklerinin iş alımlarındaki artış, ülkenin mevcut sosyoekonomik koşullarını da yansıtıyor. Özellikle büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu; toplumsal etkinlikler, alışveriş merkezleri, havalimanları gibi kritik yerlerde güvenlik ihtiyacını artırıyor. Pandemi sonrası toparlanma sürecinde turizm sektöründe yaşanan büyüme ise otellerden restoranlara, tur rehberlerinden eğlence sektörüne kadar geniş bir yelpazede iş fırsatı sunuyor. Türkiye’nin turizm alanında rekabet gücünü koruma perspektifi, bu sektördeki istihdam artışının süreceğine işaret ediyor" dedi.

EN FAZLA İŞE ALIM YAPAN SEKTÖRLER

2024 yılında en fazla işe alım yapan sektörler arasında gıda sektörü liderliğini korurken, mağazacılık ve perakendecilik, lojistik, güvenlik ve hizmet sektörleri de önemli istihdam fırsatları sundu. Üretim, otomotiv, tekstil, çağrı merkezi ve restorancılık sektörleri ise diğer önemli işe alım sağlayan alanlar arasında yer aldı. Eleman.net üzerinden yılın ilk altı ayında 309 bin kişi istihdam edildi.

İSTANBUL, İSTİHDAMIN MERKEZİ OLDU

İstanbul'da evler boş kaldı! Günler sonra bitecek: 'Tansiyon artıyor…' diyerek uyardılar - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İstanbul, 93 bin 638 ilanla en fazla iş ilanı verilen şehir olarak öne çıktı. Onu Kocaeli, Ankara, İzmir ve Bursa takip etti. Öte yandan, en az iş ilanı yayınlanan şehirler arasında Bayburt, Siirt ve Hakkâri gibi iller bulunuyor.

İMALAT SANAYİ EN ÇOK ÇALIŞAN ARAYAN SEKTÖR

İŞKUR'un 2024 Ocak-Temmuz dönemine ilişkin verilerine göre, Türkiye genelinde 1 milyon 570 bin 273 açık iş pozisyonu mevcut. Bu pozisyonların büyük bir kısmı imalat sanayinde yer alırken, işverenlerin en çok aradığı meslekler arasında turizm ve otelcilik elemanları, özel güvenlik görevlileri ve servis elemanları bulunuyor.

İSTANBUL’DA İSTİHDAM ARTIŞI SÜRÜYOR

İŞKUR verilerine göre, 2024'ün ilk yedi ayında İŞKUR aracılığıyla 829 bin 31 kişi işe yerleştirildi. İstanbul, 204 bin 306 kişiyle en fazla istihdam sağlanan şehir olurken, onu Ankara ve İzmir takip etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN