Boş arazide bulduğu taştan eşine yüzük yaptırdı! Ne elmas ne altın: Kadınların hepsi bu yüzükten isteyecek

Boş arazide bulduğu taştan eşine yüzük yaptırdı! Ne elmas ne altın: Kadınların hepsi bu yüzükten isteyecek

Boş arazide bulduğu taştan eşine yüzük yaptırdı! Ancak bu taş ne elmas, ne de altın! Kadınların hepsi bu taşa sahip yüzüğü isteyecek...

Antalya'da yaşayan Aycan Çağdaş Şikar, 20. evlilik yıl dönümünde eşine unutulmaz bir hediye sundu. Şikar, boş bir arazide bulduğu meteor taşını özel bir tektaş yüzüğe dönüştürdü.

ANALİZ SONUCU METEOR TAŞI OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Hizmet sektöründe çalışan Aycan Çağdaş Şikar, Kayseri'deki boş bir arazide bulduğu taşın özel olduğunu düşünerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'ne gönderdi. Yapılan detaylı analiz sonucunda taşın meteor taşı olduğu belirlendi.

20 yıllık eşi Çiçek Şikar için özel bir hediye hazırlamak isteyen Şikar, tasarımcı arkadaşından yardım aldı. Şikar, tasarımcı Çağrı Yılmaz'dan meteor taşından bir tektaş yüzük yapmasını talep etti. Bu isteği olumlu karşılayan Yılmaz, meteor taşını kullanarak estetik açıdan özgün bir yüzük tasarlayıp Şikar’a teslim etti.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNE ÖZEL YAPTIRDI

​​​​​​​Arazide bulduğu meteor taşından eşine evlilik yıl dönümünde tektaş yüzük yaptırdı​​​​​​​

Aycan Çağdaş Şikar, eşi için evlilik yıl dönümünde farklı ve anlamlı bir hediye seçmeyi arzuladığını belirtti. Şikar, Kayseri'de bulduğu ve ODTÜ tarafından meteor taşı olarak tespit edilen taşın yüzüğe dönüştürülmesini sağladı. "20. yılımızı unutulmaz bir şekilde kutlamak istedim. Daha önce Kayseri'de bulduğu ve ODTÜ tarafından da meteor taşı olduğu tespit edilen taşı saklıyordum. Bundan yüzük yapılıp yapılmayacağını arkadaşıma sordum, o da olabileceğini söyledi. Estetik açısından farklı bir yüzük ortaya çıktı" dedi.

​​​​​​​

Tasarımcı Çağrı Yılmaz, ilk defa meteor taşından yüzük tasarımı yaptığını ifade etti. Yıllardır pırlanta işleyen Yılmaz, "İlk defa meteor taşını işledim. Kesmesi oldukça zordu, zorlandığımız alanlar oldu ama emeğimize değdi. Eşi olmayan bir yüzük yaptık" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN