Boeing’e bir soruşturma daha! Mühendisi çarpıcı iddialarda bulunmuştu

Boeing’e bir soruşturma daha! Mühendisi çarpıcı iddialarda bulunmuştu

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ünlü hava firmalarından biri olan Boeing'in 787 Dreamliner uçaklarının gerektiği gibi denetlenmediği ve güvenlik sorunlarını ele almaması halinde yüzlerce insanın ölebileceği iddialarının ardından bir soruşturma daha başlattı.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), personelin kayıtlarda tahrifat yapıp yapmadığını araştıracağını, Boeing'in halen üretim hattında bulunan tüm 787 jetlerinin yeniden denetleneceğini belirtti.

Boeing'in halihazırda hizmette olan uçaklarla ilgili endişeleri gidermek için bir eylem planı geliştirmek üzere olduğu bilgisi paylaşıldı.

Boeing 787 programı başkanı Scott Stocker personeline gönderdiği e-postada, “Konuyu hızla inceledik ve birkaç kişinin gerekli bir testi yapmayarak, ancak işi tamamlanmış olarak kaydederek şirket politikalarını ihlal ettiğini öğrendik” diye yazdı.

Düzinelerce uçağın geçici olarak yere indirilmesine neden olan olaylar zincirinin ardından firma üretimi büyük ölçüde yavaşlatmaya zorlandı, cezai soruşturma diğer yasal ve mali sıkıntılara da yol açtı.

Mart ayında şirketin CEO'su Dave Calhoun yıl sonuna kadar istifa edeceğini açıklayarak olayın ardından şirketten ayrılan en yüksek profilli çalışan oldu.

787 ile ilgili endişelerinin ve denetlemelerin göz ardı edildiğini ifade eden Sam Salehpour'un da aralarında bulunduğu ihbarcıların katıldığı bir duruşma gerçekleşirken, Boeing, Ocak ayından bu yana çalışanlardan gelen geri bildirimlerdeki yüzde 500'den fazla artışla, sorun gören kişilerin konuşmasını teşvik etmek için kurum kültüründe reform yapmaya çalıştığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN