Boeinglerde facialar bitmiyor! Şiddetli türbülansa girdi: Bir ölü, en az 30 yaralı

Boeinglerde facialar bitmiyor! Şiddetli türbülansa girdi: Bir ölü, en az 30 yaralı

Londra'dan Singapur'a giden Singapur Havayolları'na ait Boeing'e ait 777-300ER tipi uçak, şiddetli türbülansa girdi. Olayda bir yolcu hayatını kaybetti, en az 30 yolcu ise yaralandı.

Londra-Singapur seferini yapan Singapur Havayolları'na ait bir uçakta meydana gelen şiddetli türbülans sonucu trajik bir olay yaşandı.

BİR YOLCU HAYATINI KAYBETTİ EN AZ 30 KİŞİ YARALANDI

Markası bünyesinde meydana gelen kazalar sebebiyle dünya gündeminden düşmeyen Boeing'e ait 777-300ER tipi uçakta 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunuyordu. Türbülans sonucu 1 yolcu hayatını kaybetti, en az 30 kişi ise yaralandı.

BANGKOK'A İNİŞ YAPTI

Olayın ardından uçak, Singapur yerine acil iniş yapması için Bangkok’a yönlendirildi. Yerel saatle 15.45'te Suvarnabhumi Havalimanı’na iniş yapan uçakta, yaralı yolculara hemen müdahale edilmesi için Taylandlı yetkililer geldi. Havalimanına çok sayıda ambulans ve acil durum ekibi gönderildi.

Singapur Havayolları, olayın ardından yolculara tıbbi yardım sağlamak amacıyla Taylandlı yetkililerle işbirliği yaptığını duyurdu. Ayrıca, Bangkok’a özel bir ekip gönderilerek ihtiyaç duyulan her türlü ek yardımın sağlanacağı bildirildi. Havayolu şirketi, yaşanan bu trajik olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve hayatını kaybeden yolcunun ailesine başsağlığı dileklerini ilettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Daha önce güvenliğe dair birçok kez fire veren Boeing'e ait uçakların birinde 8 Mayıs'ta İstanbul'da faciadan dönüldü. İstanbul Havalimanı'nda FedEx’e ait FX6238 sefer sayılı Boeing 763 tipi kargo uçağı, ön iniş takımının açılmaması nedeniyle gövde üzerine iniş yaptı. Olayda herhangi bir ölüm ya da yaralanma meydana gelmedi.

BOEING TARTIŞMALARIN ODAĞI

5 Ocak'ta Boeing 737 Max 9 tipi uçak, Portland Uluslararası Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra, tırmanışın ilk dakikalarında kullanımda olmayan acil çıkış kapısı patlayarak gövdenin yan tarafında, kabin yüksekliğinde açık bir delik bırakmıştı.

İçerideki hava aniden dışarı çekildi ve uçakta hızlı bir kabin basıncı kaybı yaşandı.

Boeing krizi: Kapısı patlayan uçağın yolcularından dava - 1

KAPUTUN PARÇASINDA KOPMA MEYDANA GELDİ

Geçtiğimiz nisan ayında ise Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Houston, Teksas'a gitmek üzere kalkan Boeing 737-800 Southwest Airlines WN3695/SWA3695 sefer sayılı uçağında kalkış sırasında facianın eşiğinden dönüldü.

Uçaktaki pilotlar, motor kaputunun bir parçasının koptuğunu ve sarktığını bildirdikten sonra hava trafik kontrolüne acil iniş ilan etti. Bir yolcu tarafından kaydedilen videoda, uçuş sırasında sökülen motor kaputunun sağa sola çarptığı görüldü.

Uçak emniyetli bir şekilde Denver Uluslararası Havalimanı'na döndü ve herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN