Bir kaşığı bin deva! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı, lezzeti kadar faydası da çok

Bir kaşığı bin deva! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı, lezzeti kadar faydası da çok

Eşsiz lezzeti ve saymakla bitmeyen faydalarıyla ünlü! Coğrafi tescilli üründe sağım başladı! Kovan başına 20 kiloya kadar çıkıyor! Bir kaşığı bin deva! Büyük emek istiyor...

Düzce'de arı üreticileri, coğrafi işaret tesciline sahip Kestane Balı'nın sağımına başladı. Düzce Kestane Balı, sadece eşsiz lezzetiyle değil, sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor. Arıcılar, büyük emeklerle ürettikleri bu özel balın sağımını yaparken, arılara kış mevsiminde yetecek kadar bal bırakmaya özen gösteriyor. Sağım işlemi sonrası bal, sofralara sunulmak üzere paketleniyor.

DÜZCE KESTANE BALININ ÖZELLİKLERİ VE ÜRETİMİ

Düzce Kestane Balı, bölgede yetişen kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen monofloral bir baldır. Düzce'de, kovan başına yaklaşık 10 kilo kestane balı üretimi yapılıyor. Gezgin arıcılıkla bu miktar, kovan başına 20 kiloya kadar çıkabiliyor.

Düzce'de kestane balı sağımı başladı - Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

VERİMLİ BİR SEZON GEÇİRİLDİ

Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, önder arı yetiştiricilerinden Mücahit Kılıç'a ait arılıkta kestane balı sağım işlemini yerinde inceledi. Arıcılarla sağım teknikleri, mevsim koşulları ve verim artışının yolları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

DÜZCE DE COĞRAFİ İŞARETLİ KESTANE BALI SAĞIMI BAŞLADI

Esra Uzun yaptığı açıklamada, “İlimizde birçok arı yetiştiricisi tarafından coğrafi işaretli kestane balı üretimi yapılmaktadır. Arıcılarımız oldukça güzel bir sezon geçirmektedir. Mevsim çok iyi geçti, özellikle bir aylık dönemde bölgemizde yağış çok az oldu ve nektar akımı oldukça güzeldi. Dolayısıyla arıcılarımız verimli bir sezon geçirdiler. Sofralarımızda sağlıklı ve kaliteli bal bulunması konusunda arıcılarımızla iş birliği halindeyiz" dedi.

Esra Uzun, kestane balının kıvamının ve aromasının son derece güzel olduğunu belirtti. Düzce Kestane Balı'nın aranan bir bal olduğunu ve İl Müdürlüğü'nün girişimiyle coğrafi işaret alıp markalaşma sürecini tamamladığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN