BİLSEM sınav sonuçları açıklandı

BİLSEM sınav sonuçları açıklandı

MEB, özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla yapılan BİLSEM ön değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Aday gösterilen resim ve müzik yeteneği için başvuran öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sınavlarına öğrenci yönlendirme süreci devam ediyor. MEB'in (Milli Eğitim Bakanlığı) internet sitesinde yer alan duyuruda, 2023-2024 yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ön değerlendirme sonuçları açıklandı. Aday gösterilen resim ve müzik yeteneği için başvuran öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınacak.

BİLSEM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sınava giren öğrenciler, sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Yıllık uygulama takvimine göre BİLSEM bireysel değerlendirmeleri 26 Mayıs - 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra bireysel değerlendirme süreci başlayacak.

Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak.

Bireysel değerlendirme süreci ardından kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklanacak. Takvime göre, Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 31 Temmuz'da ilan edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN