Barış Manço bile adına şarkı yazmış! Domates, biber, patlıcanlar kışa kalsın! En doğrusu bu şekilde saklanıyor

Barış Manço bile adına şarkı yazmış! Domates, biber, patlıcanlar kışa kalsın! En doğrusu bu şekilde saklanıyor

Yaz aylarının bol güneşinden yararlanarak kış aylarına D vitamini deposu ürünler saklamak son derece basit oluyor. Mevsiminde toplanan domates, biber ve patlıcanları en doğru şekilde kurutarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz. Barış Manço'nun şifa deposu olarak gördüğü domates biber ve patlıcanlar kış aylarında vücudunuzu şifalandıracak.

Domates, biber ve patlıcanları doğru şekilde kurutarak uzun süre tazecik bir şekilde tüketebilirsiniz. Mevsiminde depoladığınız sebzeleri ideal saklama yöntemi ile vitamin ve mineral açısından zengin ürünlere dönüştürmek son derece basit oluyor. Kış aylarında çarşıdan pazardan aldığınız taze ürünleri en doğru şekilde bu yöntemle kurutabilirsiniz.

DOMATES KURUTMA YÖNTEMİ

Diğer sebzelere oranla daha sulu bir ürün olması nedeniyle kurutma işlemi uzun süren domates yıkadıktan sonra dilimlere ayırın üzerine hafifçe tuz serpiştiriniz. Ardından isteğe bağlı olarak güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Ancak en sağlıklısının güneşte olduğunu söylemekte fayda var. Güneşte kurutmak için temiz bir bez veya tel üzerine domates dilimlerini yerleştirerek kurumaya bırakınız. Fırında kurutmak için de düşük sıcaklıkta uzun süreli bir kurutma işlemi uygulamamız gerekmektedir.

Evde Domates Nasıl Kurutulur? Fırında Domates Kurutma - Yemek.com

BİBER KURUTMA YÖNTEMİ

Kuruması daha basit olan biber kurutma işlemi için öncelikle iyice yıkadığınız ürünlerin sap kısımlarını kesip uzunlamasına dilimleyiniz. Ardından güneşte kuruması için bir bez üzerine sererek kuruyana kadar bekletiniz. Güneşte kurutma yerine fırını tercih edenler ise dilimleri yağlı kağıt üzerine serdikten sonra düşük sıcaklıkta kurutabilir.

Evde Patlıcan Nasıl Kurutulur? Kışlık Patlıcan Kurutma - Yemek.com

PATLICAN KURUTMA YÖNTEMİ

Patlıcanları yıkadıktan sonra halka şeklinde dilimleyip tuzlu suda bekletiniz. Ardından iyice kuruladığınız ürünleri güneşte veya fırında kurumaya bırakınız. Fırında düşük sıcaklıkta uzun süreli bir kurutma işlemi gerekiyor.

Kuruttuğunuz domates, biber ve patlıcanları cam kavanozlarda veya vakumlu poşetlerde saklayarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeleri çorbalarda, yemeklerde veya atıştırmalık olarak tüketmekte son derece sağlıklı olacaktır. Ayrıca kuruttuğunuz domateslerden çok güzel bir pesto sosta yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN