Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir ayda 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir ayda 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ayda yapılan operasyonlarla 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Kaçakçılıkta kullanılan 107 araç ele geçirilirken, yakalanan organizatörlerden 82'si tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ayda ülke genelinde yapılan operasyonlar sonucunda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonu ile il jandarma komutanlıklarının düzenlediği operasyonlarda, kaçakçılıkta kullanılan 107 aracın da ele geçirildiğini belirtti.

Ayrıca, son bir ayda gerçekleştirilen aralıksız operasyonlar sayesinde 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve bunlardan 82'sinin tutuklandığını, 31'i hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını aktaran Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alanları tebrik etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN